Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pentagon´dan, ´güvenli bölge´ açıklaması

Pentagon, Rojava sınırı boyunca müşterek harekat merkezi kurulması konusunda Ankara ile ön mutabakata varıldığını, bu mutabakatın Türkiye´nin güvenlik endişelerini gidereceği gibi DSG´nin de kendilerine yönelik olası bir saldırıyı düşünmekten çok bölgenin

Pentagon´dan, ´güvenli bölge´ açıklaması

Pentagon, Rojava sınırı boyunca müşterek harekat merkezi kurulması konusunda Ankara ile ön mutabakata varıldığını, bu mutabakatın Türkiye´nin güvenlik endişelerini gidereceği gibi DSG´nin de kendilerine yönelik olası bir saldırıyı düşünmekten çok bölgenin güvenliğine yoğunlaşmasını sağlayacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Erbil saatiyle bugün sabah saatlerinde Rûdaw Washington muhabiri Roj Ali Zalla´nın, ?Güvenli Bölge? hakkındaki sorusuna yazılı yanıt verdi. Ancak Pentagon yanıtında, bu mutabakat kapsamında 90 Amerikan askerinin Türkiye´ye gittiği şeklindeki bilgiyi teyid etmedi. 

Rudaw´da yer alan habere göre, Pentagon´dan gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
?Geçtiğimiz hafta Ankara´da gerçekleşen askeri görüşmelerde, Türkiye ile sınırları boyunca müşterek harekat merkezi kurulması konusunda  ön mutabakata varıldı. Bu da Türkiye´nin güvenlik endişelerini giderecektir. Aynı zamanda Kuzey Doğu Suriye´nin güvenliğini sağlayarak IŞİD´in tekrar geri dönmesine engel olacaktır. 

Öte yandan koalisyon ortaklarımızın asıl amaçları olan IŞİD´i tamaman bitirmeye yoğunlaştıracaktır. Bu mutabakat ABD ile Türkiye arasında Türkiye´de ortak harekat merkezi kurulmasını da kapsıyor. Biz, NATO müttefiğimiz ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun bir parçası olan Türkiye´nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz ve ortak çalışma kararlarına bağlıyız.?

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER