Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pekin: Türk Ordusu Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılacak

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, ordu komutanlıklarına yapılan atamalarla ilgili açıklamalarda bulunurken, Türk Ordusu´nun Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılacağını söyledi.

Pekin: Türk Ordusu Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılacak

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Türk Silahlı Kuvvetleri´nde 127 general ve amiralin görev yerinde değişikliğe gidilmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri´ndeki görev değişiklikleri kapsamında dört ordu komutanlığına korgeneral rütbesindeki generallerin atanmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Pekin, TSK´nın Soğuk Savaş sistemine göre yapılanmasının günün ihtiyaçları kapsamında tekrar şekillendirildiğini ifade etti.

Konuya dair yaptığı değerlendirmede Pekin, şu ifadelere yer verdi:

"Birinci, İkinci, Üçüncü Ordu ve Ege Ordusu´ndan oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri, Sovyetler Birliği tehdidine göre yapılandırılmıştı. O dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri´nin sıklet merkezi batıdaydı. Şimdi ise bu yapı değiştirilmek isteniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri´nin yapısının Doğu ve Batı Ordusu olarak ikiye ayrılmasını öngörüyorum. Ülkedeki ve bölgedeki gelişmeler nedeniyle sıklet merkezi ise Doğu Ordusu´nda olacaktır." 

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri´nde orgeneral sayısının çok olduğuna işaret eden Pekin, "Ordu komutanlıklarının başına Korgeneral rütbesindeki isimlerin atanması olumlu bir adım. Böylece orgeneral sayısını azaltma yoluna gidilebilir" ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan TSK´daki yapılan atamalar kapsamında dikkat çekici görevlendirmelerin başında ise Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan´ın Özel Kuvvetler Komutanı olması gösteriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER