Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pakistan´dan Amerika açıklaması: Tarih bize ABD´ye güvenmememizi öğretti

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, ABD Başkanı Donald Trump´ın ülkesinin terörle mücadelesini eleştiren mesajıyla ilgili, "Tarih bize ABD´ye körü körüne güvenmememiz gerektiğini öğretti." dedi.

Pakistan´dan Amerika açıklaması: Tarih bize ABD´ye güvenmememizi öğretti

Bakan Asıf, Trump´ın Pakistan´ı hedef alan açıklamasına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Pakistan´ın terörle mücadelede ABD´ye verdiği destek nedeniyle birçok bedel ödediğini belirten Asıf, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı bize ´Siz ne yaptınız?´ diye soruyor. Size askeri üslerimizi açtık. Afganistan´daki ABD askerlerinin silah ve mühimmat ikmali bizim topraklarımız üzerinden yapıldı. Binlerce sivil ve askerimiz sizin başlattığınız savaşın kurbanı oldu."

Ülkesinin, terörle mücadelede ciddi yol katettiğini ve son 4 yılda terörün yol açtığı molozları temizlemeye devam ettiklerini aktaran Asıf, "Geçmiş bize ABD´ye körü körüne güvenmemiz gerektiğini öğretti. Verdiğimiz mücadeleden memnun olmayabilirsiniz ama ülkemizin itibarını daha fazla pazarlık konusu yapmayacağız." ifadelerine yer verdi.

Trump, 1 Ocak´ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD´nin son 15 yılda Pakistan´a 33 milyar dolar yardım yaptığını belirterek, "Onlar ise liderlerimizin aptal olduğunu düşünerek bize yalanlar ve hilekarlıktan başka bir şey vermediler. Afganistan´da peşinde olduğumuz teröristlere güvenli bölge sağlıyorlar. Artık yok." ifadelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER