Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÖZGÜRLÜK FİLOSU´NA ALAYCI MEKTUP!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun 3. Özgürlük Filosu´nda bulunan 47 aktiviste verilmek üzere "alaycı" bir mektup yazdı. Gazze´ye insanı yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan filoda bulunan aktivistlere, "Yolunuzu kaybetmiş olmalısınız. İsrail´e hoş g

ÖZGÜRLÜK FİLOSU´NA ALAYCI MEKTUP!

ÖZGÜRLÜK FİLOSU´NA ALAYCI MEKTUP!

 

Netanyahu´nun, İsrail´in 2007´den beri Gazze topraklarındaki Filistinlilere karşı sıkı biçimde sürdürdüğü ablukayı delmeyi ve Gazze´ye insanı yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan filoda bulunan aktivistlere, "Yolunuzu kaybetmiş olmalısınız. İsrail´e hoş geldiniz" diyeceği belirtilen mektupta, şu ifadelerin yer aldığı öğrenildi.

"Muhtemelen Suriye´ye gitme niyetindeydiniz"

Mektupta; "Muhtemelen buraya değil, Suriye´ye gitmek niyetindeydiniz. Orada Esed rejimi, katil İran rejiminin yardımıyla her gün kendi halkını katlediyor. İsrail ise Hamas gibi suçsuz sivillere saldıran terör örgütleri gerçeğiyle yüzleşiyor. Buna karşılık İsrail, uluslararası hukuk çerçevesinde kendi vatandaşlarını savunuyor."

Netanyahu´nun mektubunda ayrıca İsrail´in Gazze´ye geçişine izin verdiği tır sayısı ve yardım miktarına yer verilerek, bunların Özgürlük Filosu´ndaki teknelerden 500 bin kat daha fazla olduğu öne sürülüyor.

Mektupta son olarak, "İsrail, geçmişte birçok kez yapıldığı gibi Gazze Şeridi´ne denizden kaçak olarak silah sokulmasına izin vermek niyetinde değil" ifadesine yer veriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER