Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Oy hırsızlığı ifşa olunca paniğe kapıldılar! Kim ya da kimler düzeltiyor?

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu´nun bugünkü köşe yazısında, oy kullandığı sandıktan Binali Yıldırım´a sıfır (0) oy çıkmasını paylaşmasının ardından kısa bir süre sonra YSK´nın sisteminde söz konusu sandıktaki hatanın alelacele düzeltildiği ortaya çıktı

Oy hırsızlığı ifşa olunca paniğe kapıldılar! Kim ya da kimler düzeltiyor?

ürkiye demokrasi tarihinin en şaibeli seçimi olarak ifade edilen 31 Mart yerel seçimlerindeki organize oy hırsızlığı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle Bağcılar gibi AK Parti´nin açık ara birinci parti olarak çıktığı ilçelerdeki sandık seçim tutanaklarında Cumhur İttifakı´nın adayı Binali Yıldırım´ın oylarının "0" ya da "1" olarak yazıldığı belgeleriyle birlikte ortaya çıkmaya devam ediyor.

Karahasanoğlu´nun yazısından sonra düzeltildi

Hali hazırda sadece henüz İstanbul ve Ankara´da deşifre edilen oy hırsızlığı ile ilgili AK Parti´nin itirazı devam ederken Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu bugünkü köşe yazısında kendisinin oy kullandığı Bağcılar 3196 sayılı sandıktaki oy hırsızlığını gözler önüne serdi.

Yazısında oyunu verdiği 3196 numaralı sandıktan çıkan seçim sonuçlarını YSK´nın veri tabanını kullanan CHP´nin sitesinden kontrol ettiğini belirten Karahasanoğlu, söz konusu sandıkta AK Parti´nin ilçe belediyesinde 181 oy almasına karşın büyükşehirde ise ?0´ oy olarak kaydedildiğini gösteren ekran görüntülerini paylaştı.

YSK veri tabanında kim ya da kimler düzeltiyor?

Karahasanoğlu´nun yazısının yayınlanmasının ardından 3196 sandıktaki hatanın YSK veri tabanında kısa bir süre içerisinde düzeltildiği ortaya çıktı. Henüz sandık seçim tutanaklarındaki usulsüzlüklere yönelik bir çalışma yapılmıyorken şaibe olduğu belgeleriyle kanıtlanan sandıklardaki yanlışlığın YSK´nın veri tabanında alelacele düzeltilmesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Sonuçlara yansıyor mu?

YSK, AK Parti´nin itirazı üzerine İstanbul´da geçersiz sayılan oyları yeniden sayıyor ancak oy gaspının ikinci boyutu olan sandık seçim tutanaklarındaki usulsüzlüklere yönelik henüz bir çalışma başlatmış değil. Durum böyleyken oyların çalındığı sandıklardaki verilerin kim ya da kimler tarafından YSK´nın veri tabanında düzeltildiği bu düzeltmelerin sonuçlara yansıtılıp yansıtılmadığı merak ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER