Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÖTV alınmayacak ürünler belli oldu

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK´lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi´nin 14 maddesi daha kabul edildi. ÖTV alınmayacak ürünler de belli oldu.

ÖTV alınmayacak ürünler belli oldu

TBMM Genel Kurulu´nda ´temel kanun´ olarak ele alınan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK´lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi´nin 14 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddeler sonrası en düşük yaşlılık ve malullük aylığı bin lira olacakken ÖTV alınmayacak ürünler de belli oldu.

Kanun kapsamında şalgam suyu, Türk Gıda Kodeksine göre çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri ile bebek ve devam sütü sayılan içeceklerden ÖTV alınmayacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ithal veya teslim edilen şalgam suları, çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütü sayılan içeceklerle ilgili olarak ÖTV ve bu vergiye isabet eden KDV bakımından vergi tarhiyatı yapılmayacak, vergi cezası kesilmeyecek. Daha önce yapılmış olan tarhiyatlardan ve kesilmiş cezalardan, varsa açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilecek, tahakkuk eden tutarlar terkin edilecek, tahsil edilen tutarlar ret ve iade edilmeyecek.

 

Şalgam suyu, Türk Gıda Kodeksine göre çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri ile bebek ve devam sütü sayılan içeceklerden geçtiğimiz yıl AKP tarafından ÖTV düzenlenmesi getirilmiş ve bu ürünlerden ÖTV alınmaya başlanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER