Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÖSYM´nin uygulaması tepki çekti! Fazladan ücret alıyor

ÖSYM´nin üniversite başvuru sınavı ve diğer bazı sınavlar için gecikme bedeli altında fazladan aldığı ücretler tepkilere yol açıyor.

ÖSYM´nin uygulaması tepki çekti! Fazladan ücret alıyor

ÖSYM´nin öğrencilere yönelik ücret uygulaması tepkilere neden oluyor.

ÖSYM, üniversiteye giriş sınavı için başvuruların 12 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapılacağını duyurmuştu.

Yükseköğretim Kurumlar Sınavı, YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi ile YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri olmak üzere iki ayrı oturumdan oluşuyor.

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumlar Sınavı´na yönelik ücretleri 1.oturum için 50 TL, 2.oturum için 50 tl olarak belirledi. ÖSYM, söz konusu sınav için geç başvuruda bulunan öğrencilerden gecikme bedeli altında ise her iki oturum için toplamda 50 lira fazla ücret alacağını duyurdu. ÖSYM´nin söz konusu tavrı öğrenciler arasında tepkilere yol açtı.

ÖSYM GECİKME BEDELİ ALTINDA 50 TL FAZLA PARA ALIYOR

İki oturum için toplamda 100 tl başvuru ücreti alan ÖSYM, gecikme yaşanması durumunda öğrencilerden fazladan 50 tl sınav ücreti alacağını duyurdu.

Diğer sınavlar içinde benzer bir gecikme tarifesi de uygulayan ÖSYM, özellikle liseden yeni mezun olmuş öğrencilerden Yükseköğretim Kurumlar Sınavı için fazladan ücret alması tepkilere neden oluyor.

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumlar Sınavı için geç ödemeler adı altında öğrencilerden fazladan para almasının mantıki gerekçesi sorgulanırken söz konusu durum öğrencilerin tepkisini çekiyor.

Söz konusu duruma dair öğrenciler, "ÖSYM´nin keyfi olarak milyonlarca öğrenciden fazladan ücret alma düşüncesi doğru bir karar değil" görüşünü savunurken başvuruda gecikme yaşanmasının ÖSYM´ye ne tür bir maliyet getirdiği ise merak konusu oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER