Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÖSYM´den YKS duyurusu: YKS´ye girecek adaylar dikkat!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran ve 01 Temmuz günlerinde tüm yurtta yapılacak. YKS sınavı bu yıl ilk kez uygulanacak olurken YKS´ye girecek adaylar birçok sorunun da cevabı aranıyor.

ÖSYM´den YKS duyurusu: YKS´ye girecek adaylar dikkat!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı giriş yerleri geçtiğimiz günlerde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı. ÖSYM, bugün YKS sınavına girecek adaylar için bir duyuru yayımladı.

ÖSYM, 30 Haziran ve 1 Temmuz (cumartesi-pazar) tarihlerinden gerçekleştirilecek olan YKS sınavının giriş belgelerini "https://ais.osym.gov.tr" adresinden erişime açmıştı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından internet sitesinde yer alan YKS sınavı öncesi duyuruya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı´na girecek adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Sınava girecek adaylar, YKS´ye girecekleri binayı gösteren sınav giriş belegelerini ÖSYM´nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. Peki ÖSYM tarafından yapılan duyuruda hangi uyarı ve bilgileri içeriyor?

 

 

 

Bu sene ilk kez uygulanan ve yaklaşık 2,3 milyon adayın katılacağı YKS sınavının ilk oturumu 30 Haziran Cumartesi günü ikinci oturumu ise 01 Temmuz Pazar günü saat 10:15´te gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda ise "2018-YKS´ye başvuran adaylar, 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yaparak MEB e-Okul sistemindeki eğitim bilgilerini ve diploma notunu görebilecekler ve bu bilgilerini, 2-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) onaylayabileceklerdir. Adayların sınav öncesi herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur." açıklaması yapıldı.

yks-sinav-3-1530265077.jpg?

ADAY TARAFINDAN EĞİTİM BİLGİSİ İŞLEMİ YAPILMAZSA NE OLACAK?

YKS sınavına giren adayların eğitim bilgisi seçme işlemini bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM´ye yapacakları düzetlme veya değişiklik talebinde bulunması gerekiyor. Ancak bu seçme ve onay işlemi yapılmazsa, YKS sınavına giren adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa kullanılacak. Sınav tarihine kadar adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçtiği eğitim bilgisi, bu bilgiler arasındaysa, adayın bu eğitim bilgisi kullanılacak.

 

 

 

Onay işlemi yapmayan ve YKS sınavına giren adaylar için eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; okul türü, alan ve dal bilgileri dikkate alınacak. Sınava giren adayın YKS başvurusunda kullandığı eğitim bilgisi, bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında yoksa en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER