Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÖSYM BAŞKANI ÖZER´DEN YKS TERCİH AÇIKLAMASI!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS tercih kılavuzu hakkında açıklamada bulundu. ÖSYM Başkanı Özer, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu´nun son halinin yarın duyu

ÖSYM BAŞKANI ÖZER´DEN YKS TERCİH AÇIKLAMASI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr.Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. YKS sınav sonuçlarının zamanında açıklandığını belirten Prof. Dr. Özer, sonuçlarla birlikte sonuçlara yönelik detaylı bir ön değerlendirme raporunun yayımlandığını kaydetti.

YÖK´ün üniversiteye giriş sisteminde hem yapısal hem de sınavın yapılma tarihi açısından iki köklü değişikliğe gittiğine dikkat çeken ÖSYM Başkanı Özer, "Bu nedenle ÖSYM´nin bu sene üniversiteye giriş sınavında sorumlulukları oldukça artmıştı. ÖSYM, yapısal değişikliği başarılı bir şekilde uyguladı. Ayrıca önceki yıllarda farklı tarihlerde çoklu oturumda yapılan sınavı bir hafta sonunda yapabilmenin lojistik güçlüğünün de başarılı bir şekilde üstesinden geldi. Sınav tarihi bir hafta ertelenmesine rağmen sınav sonucu açıklama tarihi olarak önceden ilan ettiğimiz 31 Temmuz 2018´de bir erteleme yapmadık" diye konuştu.

 

YKS RAPORUNUN SON HALİ 6 AĞUSTOS´TA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, bu yıl sınav sonuçlarıyla birlikte açıklanan sayısal veri formatında değişikliğe gittiklerini belirterek, "2018 itibarıyla sınavlarla ilgili değerlendirme raporları yayımlamaya başladık. YKS ile ilgili de ön değerlendirme raporunu bu çerçevede hazırladık. Bu raporun da özellikle eğitimciler tarafından beğeniyle karşılanmasından mutluluk duyuyoruz.

Değerlendirme raporu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor; son halini 6 Ağustos´ta kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

YKS TERCİH TAKVİMİ 7-14 AĞUSTOS´TA

Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversite tercihlerinin 07-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını açıklayarak 2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu´nun son halinin yarın duyurulacağını belirtti.

ÖSYM Başkanı Özer, "adayların tercih işlemleri bittikten sonra yerleştirme işlemlerine başlayacağız. Yerleştirme sonuçları, 31 Ağustos´ta açıklanacak. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül´de yapılacak" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER