Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Önce CHP aşmalı!

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, başörtüsü karşıtlığı ve inanca saygı kavramı üzerinden, eski alışkanlığını aştığı söylenen CHP'nin,bu konuda tam da olması gerekene pek de yaklaşamadını altını çiziyor.

Önce CHP aşmalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı’nın başörtülülere hakareti ile ilgili bir soruya aynen şu cevabı veriyor:

“Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim.   

Hiç kimseyi kılık kıyafetinden dolayı yargılayamayız, sorgulayamayız.Bakın bugün grupta en ön sırada Levent Gök beyin yanında oturan kişi bizim Fatih Belediye Meclis üyemiz (Nazmiye Durgut) başörtülü kadınımız. Dolayısıyla başı açık, başı örtülü, Türkiye’nin bunları aşması lazım!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını klasik CHP anlayışı ile kıyasladığımız zaman elbette büyük bir değişim içinde olduklarını görüyoruz.

Klasik CHP anlayışının başörtüsü düşmanlığının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hoşgörülü yaklaşımını elbette memnuniyet ve takdirle karşılıyoruz.

Ama ufak bir hatırlatma yapmadan da geçmek istemiyoruz.

CHP Genel Başkanı, “Başı açık, başı örtülü Türkiye’nin bunları aşması lazım” diyor.

Hatırlatmamız işte bu noktada olacak.

Türkiye bunları zaten aşmış durumda!

Henüz tam anlamıyla aşamayan ise CHP’nin ta kendisi!

İçlerinden bir grup yapılan vahim hatayı fark edip durumu düzeltmeye çabalarkeneski alışkanlıklarını terk edemeyenlerin bu duruma direndiğini görüyoruz.

Acık söylemek gerekirse onların hala başörtüsü düşmanlığından medet umduğunu görmenin üzüntüsü içindeyiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nasıl yapar bilemiyoruz ama klasik CHP’lileri bu konuda sıkı bir eğitimden geçirmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.

Zaten kendisi de bu durumun farkında olmalı ki şöyle diyor: “Yani eğer bu eylem, faaliyet ya da söylem doğruysa kesinlikle olmaz, olmaz yani, olmaz. Çünkü o zaman bizim izlediğimiz politikaya aykırı bir tutum çıkmış olur. Biz insanları inançları, kimlikleri ve yaşam tarzları dolayısıyla asla ayıramayız. Ayırdığımız andan itibaren zaten Türkiye’nin partisi olamayız.” 

Evet, CHP Türkiye’nin partisi olmak istiyorsa aralarından çıkan bu çatlak sesleri mutlaka bertaraf etmelidirler. gerekene

Yani Türkiye’nin çoktan aşmış olduğu bu sorunu CHP’lilerde mutlaka aşmalıdır.

Türkiye’nin partisi olabilmek için bunu mutlaka başarmak zorunda olduklarını hiç unutmamalılar.

 



Anahtar Kelimeler: aşmalı!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz