Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÖMER ÇELİK´TEN MACRON´A: NEFRET SUÇU VE ALENİ HAKARET NE ZAMANDAN BERİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLDU?

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Fransız Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kapağını basın özgürlüğü olarak tanımlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´u eleştirdi.

ÖMER ÇELİK´TEN MACRON´A: NEFRET SUÇU VE ALENİ HAKARET NE ZAMANDAN BERİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLDU?

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, şunları söyledi: ?Fransız Le Point dergisi Cumhurbaşkanımıza kara propaganda yöntemiyle saldırarak nefret suçu işleyen bir yayın yaptı. Vatandaşlarımız da Fransa´da çeşitli mecralarda buna tepki gösterdiler. Hiçbir yayıncılık değeri olmayan bir kara propaganda yöntemiyle nefret suçu işleyen bu dergiye Macron sahip çıkmış. Ve basın özgürlüğünden bahsetmiş. Nefret suçu ve aleni hakaret ne zamandan beri basın özgürlüğü oldu? Sayın Macron aynı üslubun, nefret dilinin ve kara propagandanın kendisi için kullanılmasını uygun buluyor mu??

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Macron´a twitter üzerinden Türkçe ve Fransızca cevap verdi: ?Demokrasi sadece bir tarafın hakaret, küfür ve yalanlarını dayatması değil, diğer tarafın görüş ve hassasiyetini de dikkate almaktır. Bunun ötesi ikiyüzlülüktür. #Fransa´daki #Türk toplumunun sivil ve demokratik tepkisi de bunadır.?

 

OCAK MEDYA



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER