Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ölüye İkram

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç, bugün meydanlarda yankılanan ?Ölüye ikram, onu defnetmektir; yeniden seçmek değil!? sloganını değerlendiriyor.

Ölüye İkram

Cezayir devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Huari Bumedyen´in ölümcül bir hastalıkla boğuştuğunu halka ilk kez duyurduğunda, tarihler 18 Kasım 1978´i gösteriyordu. Haberde Cumhurbaşkanı Bumedyen´in haftalık kabine toplantılarına başkanlık edemediği ve hâlen tedavi altında tutulduğu belirtiliyordu. Bu aslında Cezayir´de aylardır herkesin bildiği bir ?sır´dı. Uzun süredir halkın karşısına çıkmayan Bumedyen´deki rahatsızlık, kendisini ilk olarak ciddi bir kilo kaybıyla göstermişti. Henüz 46 yaşındaki Cumhurbaşkanı haftalar içinde aniden zayıflamış, adeta hayalete dönmüştü. Saçları hızla dökülüyor, en ufak bir çarpmada vücudundaki kemikler kırılmaya başlıyordu.

Fransız doktorların uzun tetkikleri sonucunda, Bumedyen´in çok nadir görülen bir kan hastalığına -Waldenström Sendromu- yakalandığı ve günlerinin de sayılı olduğu ortaya çıkmıştı. Sovyetler Birliği´nin başkenti Moskova´da beş hafta süren bir tedavi de sonuç vermeyince, Bumedyen 1978´in kasımında Cezayir´e getirildi. Eş zamanlı olarak Batı Almanya´daki bir ABD üssünden davet edilen Amerikalı askerî doktorlar da Fransız meslektaşlarıyla aynı teşhiste birleşiyordu: Huari Bumedyen´in ölümü an meselesiydi.

Yazının tümü için... 



Anahtar Kelimeler: Ölüye İkram

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz