Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Ölümcül kurşunlara rağmen, neden her hafta, İsrail´i protesto ediyoruz?´

Activestills fotoğraf koleksiyonunun üyesi olan Filistinli Muhammed Zaanoun, başlangıcından bu yana ?Büyük Dönüş Yürüyüşü´ barışçıl eylemlerini belgeledi.

´Ölümcül kurşunlara rağmen, neden her hafta, İsrail´i protesto ediyoruz?´

30 Mart 2018´de Gazze´nin İsrail´le olan sınırındaki ?Büyük Dönüş Yürüyüşü´ gösterilerinin başlamasından bu yana 200´den fazla Filistinli öldürüldü.

Protesto dizisine katılan Filistinliler, ailelerinin sınır dışı edildikleri sınırın diğer tarafındaki topraklara dönme haklarını talep ediyorlar.
Gazze´deki üç Filistinlinin her ikisi de mülteci.
Protestocular aynı zamanda İsrail´in topraklarını yoksulluğa ve umutsuzluğa sürükleyen 12. yılında Gazze´deki kara, deniz ve hava engellemesine son verilmesi çağrısında da bulunuyor.
Activestills fotoğraf koleksiyonunun üyesi olan Mohammed Zaanoun, başlangıcından bu yana ?Büyük Dönüş Yürüyüşü´ eylemlerini belgeledi.
Burada protestocular hikayelerini anlatıyorlar ve İsrail´in acımasız baskılarına rağmen neden haftadan haftaya geri döndüklerini açıklıyorlar.

Geçen Cuma günü, Filistin bayrağını yüzüme boyarken, arkamda duran bir gaz tüpne çarptım. Kötü şekilde yaralandım ve bir hastaneye kaldırıldım. Şimdi evde tedavi ediliyorum. Gelecek Cuma günü [protestolara] geri dönebilmek için iyileşmek istiyorum.

Cinayetler ve yaralanmalara rağmen hâlâ gidiyorum. Dokuz ay değil, dokuz yıl sürse bile katılmaya devam edeceğim. Gördüğüm en kötü şeylerden biri, [askerler] gençleri rastgele öldürüp başlarına ve bacaklarına doğru ateş ederken yaklaşık 60 kişinin öldüğü o kanlı cuma gününü unutamıyorum. Korkunç bir gündü. Hâlâ kâbusdayım.
Bir kardeşimiz İsrailli bir keskin nişancı tarafından yaralandıktan sonra, vurulduğu yerde kan kaybından öldü. Onu kurtaramadığım için kendimi suçlu hissediyorum.
Silahsız insanları nasıl öldürebileceklerini anlayamıyorum.
Dokuz ay sonra, dünya hâlâ hiçbir şey yapmıyor. Yanımızda olmaları ve silahsız gençliğin işgalci kuvvetler tarafından öldürülmesini durdurmalarına ihtiyacımız var.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER