Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Olanlar oldu! ?Şimdi yeni şeyler söylemek lazım´

Reşat Nuri EROL

Olanlar oldu! ?Şimdi yeni şeyler söylemek lazım´

2019´a yani yeni bir yıla girdik ya? Yeni şeyler söylemek ve yeni şeyler yapmak gerek? Bundan önceki yazımın başlığında ve en sonunda dediklerime bakılırsa, meramım anlaşılır sanırım; öyleyse bakalım? Önce başlık: ?2019´un Adil Düzen yılı olması dileklerimizle?(*)? Ve yazının sonundaki dua, dilek ve temenni: ?(*) 2019 yılının faize dayalı işçilik zulüm düzeninin sona erip bizim ?faizsiz ortaklık düzeni´ yani ?ADİL DÜZEN´ dediğimiz düzenin başlangıç yılı olması dua ve dileklerimizle?? Bu bölümü Mevlana ile hitama erdirelim: ?Her gün bir yerden göçmek ne iyi / Her gün bir yere konmak ne güzel / Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş! / Dünle beraber gitti cancağzım, / Ne kadar söz varsa düne ait / Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...? (Mevlana)

***

KUR´AN VE İLİM günlük ve haftalık çalışmalarımızdan sunacaklarıma sıra geldi ve Dr. Süleyman Akdemir çalışma arkadaşımızın çalışması tevafuk etti? Ama önce Prof. Dr. Bilgin Akdemir yani Süleyman Akdemir arkadaşımızın hanımından kısaca söz etmeliyiz?

 

 

 

Prof. Dr. Bilgin Akdemir, geçtiğimiz Cuma´yı Cumartesi´ne bağlayan gece vefat etti. Kendisi İstanbul, Uludağ, Marmara üniversiteleri biyoloji bölümlerinde yıllarca bilim dünyasına dersleri ve eserleriyle katkıda bulundu. Bilgin Hanım, Osmanlı Devleti müşirlerinden Veysel Hilmi Paşa ile Sultan 2. Abdülhamid´in yaveri Ali Rıza Paşa´nın torunu, Mehmet Affan ve Saime Tözün´ün kızı, Millî Görüş camiasının tanıdığı Dr. Süleyman Akdemir´in de eşiydi. Merhume Bilgin Hanım´ın cenazesi, 30 Aralık 2018 Pazar günü Eyüp Sultan Camii´nde, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Eyüp Hazire Kabristanı´na, dedelerinin yanına defnedildi. Şimdilik bu kadar; detaylar bilahare inşallah?

KUR´AN VE İLİM çalışmalarımızdan sunacağımız demetlere geçelim? ?Dr. Süleyman Akdemir, reddedilen ?doçentlik tezinde? bir varsayım ortaya koydu. İnsanlık 32 bin sene toplayıcılık,16 bin sene avcılık, 8 bin sene çobanlık, 4 bin sene tarımcılık 2 bin sene pazar mübadelesi, 1000 sene tüccar mübadelesi, 500 sene işçilik dönemlerini geçirdi. 250 sene ortaklık dönemi geçirecek ve 8 dönem olarak kara uygarlığı kemale erecektir. Ondan sonra balinaların tekrar denize dönmesi gibi insanlar deniz uygarlıklarını kurmaya başlayacaklardır.

Dr. Süleyman Akdemir tezini savundu ama tez reddedildi! Kimse gerektiği gibi okumadı! Aradan 30-40 sene geçti, DNA´lar bulundu ve yapılan ilmi hesaplar sonunda insanlığın 60 bin yıldır yaşadığı ve dağılarak bugünkü dünyayı oluşturduğu ilmen ispat edildi.

Yani? Kur´an´ın ?her şeyi çift yarattık´ ayetini/sözünü varsayım alınca tarih ortaya kondu ve sonra onlarca sene sonra ispatlandı. Bunu bir Yahudi bulsaydı Nobel ödülünü alırdı. Süleyman Akdemir´e ödül verdiler; doçent yapmadılar!

Şimdi de Süleyman Akdemir´in ?İnsanlık Anayasası Kavramı? kitabını yayımladı; hala gerektiği gibi okunmuyor!

Yakında insanlık ortaklık sistemini benimsemiş olacak ve insanlık anayasalarını insanlar kabul etmeye başlayacaklardır.?

***

?Kur´an uygarlığı birinci bin yılda tamamlanamadı.

1) Hanedanlık sistemi devam etti.

2) Hukukta kadılık sistemi devam etti.

3) Bucak hukuku yerine devlet hukuku devam etti.

4) Karşılıksız para sistemi faizli sistemle birlikte devam etti.

Bugün bunların yerini alan ortaklık düzeni yayılmaktadır ve dünya duymaktadır. Allah nurunu tamamlayacaktır. Sonuç olarak merkezi sistem yani zalim düzen sona erecek, Hakk´a ve adalete dayalı ortaklık düzeni kurulacak, herkes özgürlük ve barış içinde yaşamaya devam edecek, iman orduları o düzeni koruyacaklardır...?

Evet? Zalim düzeni sona erdirmek için yeni şeyler söylemek ve yapmak lazım?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER