Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

OHAL KOMİSYONU 36 BİN BAŞVURUYU SONUÇLANDIRDI

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu şu ana kadar yapılan 125 bin başvurudan 36 binini karara bağladığına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

OHAL KOMİSYONU 36 BİN BAŞVURUYU SONUÇLANDIRDI

OHAL döneminde ihraç edilen memurlar, ilişiği kesilen öğrenciler ya da kapatılan kurumların itirazlarının değerlendirilmesine ilişkin 17 Temmuz 2017´de göreve başlayan OHAL Komisyonu, 36 bin başvuruyu karara bağladı.

OHAL´in sona ermesinden sonra da çalışmalara devam eden komisyonun yaptığı yazılı açıklamaya göre; şu ana kadar toplamda 125 bin başvuru gerçekleştirildi. Açıklamada İtirazların meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen öğrenciler, rütbeleri alınan emekli güvenlik personeli ve kapatılan kurum ile kuruluşlar tarafından yapıldığı not düşüldü.

125 bin başvurudan 33 bin 700 başvuruyu reddeden OHAL Komisyonunun kalan 89 bin müracaata yönelik incelemeleri sürüyor. 

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun ret kararı vermesi durumunda, karar tebliğini takip eden 60 gün içinde Ankara 19. ve 20. İdare mahkemelerine iptal davası açılabiliyor. 

 

 

 

OHAL Komisyonuna müracaat edenler, başvurularını ohalkomisyonu.tccb.gov.tr adresi üzerinden "OHAL Komisyonu Başvuru Takip Sistemi" bölümünden takip edebiliyorlar. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER