Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri kayıt altına alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki tüm öğrencilerin akademik başarılarının yanında "bilim", "sanat", "kültür", "spor" ve "toplum hizmeti" gibi başlıklarda yaptıkları her türlü sosyal etkinliği e-okul sistemindeki yeni modülde kayı

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri kayıt altına alınacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin akademik başarılarının yanında "bilim", "sanat", "kültür", "spor" ve "toplum hizmeti" gibi başlıklarda yaptıkları her türlü sosyal etkinlikler, e-okul sistemindeki yeni modülde kayıt altına alınmaya başlandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği resmi yazı ile geçen yıllarda bazı illerde pilot uygulamasını yaptığı e-okuldaki "sosyal etkinlikler modülünün" artık 81 ildeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencileri kapsadığını duyurdu. 

Genelge ile "Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu" paylaşılarak tüm ilkokul ve ortaokullarda uygulamanın başlatılması ve e-okula veri girişlerinin yapılması istendi. 

Buna göre, öğretmenler, kılavuzda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda e-okul yönetim bilgi sistemindeki "Sosyal Etkinlik Modülü"nde kayıtları tutmaya başlayacak. 

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek. Kayıtlar, e-okul sisteminin dışında karne ile birlikte "sosyal etkinlik belgesi" olarak da öğrenciye verilecek. 

Sosyal etkinlik yapan öğrenciler modüle, "Sosyal etkinliğe katılanlar", "Ürün ortaya koyanlar", "Performans gösterenler" ve "Derece alanlar" şeklinde 4 ana kategoride işlenecek. 

Haberin devamı...

Kaynak: dunyabulteni.ne



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER