Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Av. Ali Aktaş´tan suç duyurusu

Birçok medya organında ve Odatv´de yayımlanan habere göre, Saadet Partili avukat Ali Aktaş, binlerce kişinin Bank Asya´da hesabı olduğu gerekçesiyle soruşturma geçirdiğini hatırlatarak, o dönem bankayı açık tutanlarında da görevi kötüye kullanmaktan yargı

Av. Ali Aktaş´tan suç duyurusu

Saadet Partili avukat Ali Aktaş, binlerce kişinin Bank Asya´da hesabı olduğu gerekçesiyle soruşturma geçirdiğini hatırlatarak, o dönem bankayı açık tutanlarında da görevi kötüye kullanmaktan yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Aktaş´ın haklarında kamu davası açılmasını talep ettiği kişiler arasında dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile iki bakan da var.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Aktaş,  aralarında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu´nun da bulunduğu isimlerden dönemin BDDK´dan sorumlu bakanı Mehmet Şimşek, dönemin gelir İdaresinden sorumlu bakanı Ali Babacan, dönemin BDDK başkanı ve yetkilileri, dönemin gelir idaresi ve SGK yetkilileri hakkında ?Görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal´ ile ?Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi´ suçlarından yargılanmalarını talep etti.

Haklarında dava açılan vatandaşların bir kısmına ?Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek veya isteyerek yardım etme´ suçundan hapis cezaları verildiğini aktaran Aktaş, bu cezaların bazılarının İstinaf aşamasında, bazılarının da onanmakla infaza geçildiğini söyledi.

Avukat Ali Aktaş, verdiği dilekçede, kişilerin, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan bir bankada yeni hesap açmaları veya hesaplarına para yatırmaları suç kabul ediliyorsa, bankayı açık tutan ve işleme kapatmayan yetkililerin de en azından TCK´nın 257. Maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

İşte o dilekçe:

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER