Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Öcalan: Bağımsız Kürdistan İsrail´e benzer

HDP´nin tutumu nedeniyle Öcalan´ın HDP heyetiyle görüşmesine izin verilmese de devlet görüşmelerini devam ettiriyor.

Öcalan: Bağımsız Kürdistan İsrail´e benzer

Abdullah Öcalan´ın, "sürecin ve kazanımların çatışmalarla heba edilmemesi gerektiğini" söyledi.

HDP heyeti ve avukatlarıyla 5 Nisan´dan beri görüşemeyen Abdullah Öcalan´ın çözüm süreciyle ilgili ne düşündüğü, PKK saldırılarına ve askeri operasyonlara nasıl baktığı, sağlık durumu merak konusu oldu. Mesajları iletilemeyince süreçte tıkanma yaşanırken, Öcalan´ın öldüğüne dair spekülatif haberler de yayılmaya başlandı.

DEVLET HEYETİ GÖRÜŞÜYOR

PKK saldırıları ve HDP´nin tutumu nedeniyle Öcalan´ın HDP heyetiyle görüşmesine izin verilmiyor ancak devlet heyeti haftada bir kez Öcalan´la görüşüyor. Öcalan´ın sağlığının iyi olduğu belirtiliyor.

NE SÖYLÜYOR?

Öcalan, sürecin ve kazanımların çatışmayla heba edilmemesi gerektiğini ifade ediyor. HDP´nin 7 Haziran´da büyük başarı göstererek 80 vekille Meclis´te yer almasından memnun olan ve siyasi mücadele açısından önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Öcalan, silahla değil, siyasi zeminde sorunların çözülmesi gerektiğini savunuyor.

"BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİ İSRAİL´E BENZER"

Öcalan, bağımsız bir Kürt devleti yerine, ´demokratik özerklik´, ´halkların çatışması değil, kaynaşması´, ´halkların özgürlüğü´ gibi kavramlara kafa yoruyor; bağımsız bir Kürt devletinin İsrail´e benzeyeceğini ifade ediyor. Öcalan, "Bu durumda tecrit edilmiş, dışlanmış bir devlet yaşayamaz. Rahat bırakmazlar. Bu coğrafyadan kan ve gözyaşı eksik olmaz" diyor. Meseleye fayda ve sonuç odaklı yaklaşıyor.

HDP´NİN POZİSYONU

Kandil´in süreci bozan tutumu, HDP´yi zorda bırakıyor. Terörü açık ve sert şekilde kınayamayan HDP´ye ve siyasete daha fazla alan açılması için bazı şartların oluşması gerekiyor. Selahattin Demirtaş´ın mesajları iletmek üzere Kandil´e değil Brüksel´e gitmesi, seçmeni açısından doğru bir yaklaşım olarak okunuyor. Demirtaş´ın liderlik performansından ve popülaritesinden Kandil´in memnun olduğunu söylemek de güç.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER