Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ocak Medya Yazarı Veysi Dündar´dan Haftasonu Ocakbaşı (8 ? 14 Ekim 2018)

Veysi DÜNDAR - 14. 10. 2018 Pazar

Ocak Medya  Yazarı Veysi Dündar´dan Haftasonu Ocakbaşı (8 ? 14 Ekim 2018)

14.10.2018 Pazar

HAFTANIN CAN OCAĞINDAN VURULANLARI

 

Camiyi kum, çakıl, su karışımından ibaret sanan ve ne kadar çok beton kullanırsa o kadar güzel ibadet mekanı inşa edeceğini sanan Akparti ve onun ebed müebbed liderine en güzel yanıtı veren bu insanlar Camilerinin yıkıntısında Cuma namazını kıldılar. İsterseniz tüm İstanbul´un tepesine kubbe yapıp, atmosfere minare dikin bu insanlar kadar iç huzuru ile namaz kılmanız ibadet etmeniz mümkün değil. Can ocağından vurduğunuz bu insanların camilerinin kokusunu yıktınız. Kokuyu yapamazsınız.

 HAFTANIN OCAKTA TENCEREYİ YAKANI

Ortodoksların varlığından yeni haberdar olan Abdurrahman Dilipak Akit ceridesindeki yazısı ile tencerenin dibini kararttı. Dilipak´ın İslamcılıktan finans uzmanlığına uzanan kişisel tarihini ? ?Ortodoksları öğrenin? diskuruna taşıması takip edenleri güldürdü. Dilipak´a bakarsan biz ilgilenmezsek Ortodoksları Katolikler yiyecekmiş. Yav biri bu adama son Bizans başabakanı Lukas Notarias´ın; ?Bizans´da Latin Külahını Türk sarığına tercih ederim? dediğini bari hatırlatsın. Dilipak sen finansla ilgilen din diyanet işlerini erbabına bırak. Tencerede hal kalmadı.

HAFTANIN OCAĞINI DÖRT AÇANI

Tabii Ahmet Hakan, Üsküdar belediyesinin zorla uzatılan sınırlarına dahil edilen Emaar´da içki ruhsatı verilen işletmelerin Üsküdar´ın geri kalanında verilmeyen işletmelerinden farkını soracak değil Hilmi Başkana. Onun yerine aman da aman ne güzel. Kitaplı kafe açmış Üsküdar belediyesi de önyargısı kırılmış. Hadi koşarak hepimiz Hilmi Başkanı yeniden seçelim. Teşekkürler Ahmet. Harika bir insansınız. Kitaplı kafe ne ya? Ne içtinizse bize de verin. Biz de içelim. Sanırım kafede kek olarak Hollanda´dan getirdikleri malzemeyi sunmuşlar.

?

HAFTANIN OCAĞI ŞENLENENİ

Eski Akpartilileri ne yaparsınız sorusunun yanıtına yeni bir sayfa eklendi. Politika kurullarına atarız. Burhan Kuzu vekil edilmemişti. Bakan da olmadı. Kurul üyesi yaparsın. 8 Ekimdeki mezkur twitiyle bizi güldüren Kuzu Allah da seni hep güldürsün, ocağın şen olsun:
?McKinsey´den danışmanlığı eleştirenler ?Bu şirketle anlaştığınızda Milli Savunma Bakanlığı´nın bütün silah envanterini bunlara açıklamış, Türkiye´nin tüm mahrem bilgilerini paylaşmış olacaksınız? diyenler, ülkenin en mahrem bilgilerini ifşa eden Can Dündar´a tam destek verdiler!!?

HAFTANIN OCAĞI KURUTANI

Arzu Erdem bu satırlarda defalarca zikredildi. Çaresizsin, Çare nerde gibi çeşitli ifadelerle kendisine yol ve yöntem gösterildi. Kendisi yöntemimize ihtiyaç duymasa da Emeklilikte Yaşa Takılanların ocağını önce yeşilledi, şimdi ise kurumasını seyrediyor. Meclis Başkanı top misali dizinde kanun teklifini sektiriyor. Arzu Erdem yeni ve yapay gündemlere doğru süzülüyor. EYT için kendini aylardır ön safta tutan vekil performansı ile hiç de buna uygun bir hal göstermiyor.

HAFTANIN OCAĞI BAŞA YIKAN HABERİ

25 kişi ölüyor ve kimse suçlu değil. Kader suçlu. Belki bu salınanlar da suçlu değil. Haklarını yemeyelim. Kaderi nasıl bulsak da hapse atsak. Kader parmaklıklar arasına girer mi? Türkiye´de ocağı başına yıkılan insanların adalet arayışlarının da bu ocağı bir kez daha başa yıktığı anlaşılıyor. Ölüm hayatın fıtratında var ama mesuliyet Türk siyasetinin fıtratında yok. Olmaya da niyeti yok.

HAFTANIN ÇAYOCAĞI MUHABBETİ

Zabıtaya enflasyon canavarını yakalatan aklı Dünya Tiye aldı. Türkiye´de ekonomi zabıta tedbiri ve fiyatlarda %10 indirim ile düzelir inşAllah noktasında. Çayocağının diğer adı malum kavedir. Haftanın tartışmasız banko kave muhabbeti kuşkusuz bu muhteşem önlemlerdi. Financial Times´a dahi konu olan bu aklıevvellik Türkiyemizi dünyaya tanıtımda öne çıktı.

HAFTANIN ÜLKÜ OCAĞINA MUGAYİR MUHABBETİ

Malum Dünya 5´ten büyük ama. Çin bu 5 büyük içinde en sevilen ülke. Habire bize yatırım yapma kaygısında. Kanal İstanbul´u bile yapacak. MHP´nin dışardan gönüllü ortağı ve en birinci yardımcısı olduğu iktidarın yalancısıyız. Bizim Çin´e ne özel muhabbetimiz ne de kastımız var. Ama haber Euronews´te çıktı. Müslümanlara helal ürünü yasaklama haberini yerli-milli kadroların gazetelerinde bulur muyuz, bakmadım.

HAFTANIN OCAĞI SÖNENİ

Bu hafta kara tren Yaman Tüzcet´i aldı. İsminden ziyade sıfatını hiç unutmayacağımız tiyatronun gerçek emekçilerindendi. Eski Türkiye´nin tiyatrolu günlerinin bize bıraktığı bir hoş sada idi. Rahmet olsun.

OCAK´TA HAFTANIN BEYOĞLU MEKANI

Hacı Abdullah bir Beyoğlu klasiğidir. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin ama yemeğin de güzelini nasip etsin. Beyoğlu onsuz o Beyoğlu´suz olmaz. Herşeye rağmen.

OCAK´TA HAFTANIN İSTANBUL KÖŞESİ

Mevsim iyice serinliyor. İstanbul gitgide grileşiyor. Yine de Boğaz kıyısı insanda bir ufuk duygusu verir. Boğazın Anadolu yakasında Beylerbeyi sarayında geçireceğiniz saatler sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Akabinde Beylerbeyi sahilinde meşrebinize göre yiyip içerek gününüzü gün edebilirsiniz.

OCAKTA HAFTANIN KİTABI

Geçen hafta kitap tanıtmayı atladık. Bu hafta hatamızı iki kitapla telafi etmek istiyoruz. Her ikisini de gündemde yerini alan İş Bankası yayınlarından seçtik. Ak Parti ve cenahı kabul etmese de belki de bu ülkenin en yerli-milli kurumunun arkasında CHP var. Bu kadar tesadüf filmlerde, bir de Türkiye´de var.

Cezayir´den Azak´a, Selanik´ten Muha´ya imparatorluğun birliğini ve toprak bütünlüğünü korumak, isyan eden sahil eyaletlerinde asayişi sağlamak, Venediklilere ve Çarlık Rusyası´na karşı mücadeleyi yürütmek? Tam üç buçuk yüzyıl boyunca Osmanlı donanmasının asli görevleri bunlar olmuştur. Fransız araştırmacı Daniel Panzac´ın kaleminden Osmanlı Donanması ilk kitabımız.

 

İkinci kitabımız kulaklarını çınlattığımız Çin´den bir profesörün 17.yüzyıl Osmanlı Loncalarına dair çalışması.  Demek ki neymiş? Osmanlı ile ilgilenmek kimsenin tekelinde değilmiş.

İş Bankası yayınlarından bu kağıt darlığında iki yeni Osmanlıya dair kitap. Oku emrine uyanlar için.

OCAK´TA HAFTANIN FİLMİ

Rahip Brunson ülkemizi terk ederken bir hapisane filmini anımsamamak olmaz. Tüm zamanların en iyi filmini (The Shawshank Redemption ? Esaretin Bedeli) anlatmak bize düşmez, ama genç nesilden izlemeyen varsa diye yine de belirtelim. Yolsuzluğun, haksızlığın cezasız; iyiliğin ve adaletin ödülsüz kalmayacağına dair epik bir destan.

Çayınızı alın karşısında dünyayı unutun.

...

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER