Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Obama´dan ´tek adam´ eleştirisi

ABD´nin eski başkanı Barack Obama, ´dünya çapında tek adam siyasetinin yükselişini´ eleştirdi. Obama, "Seçimler ve bir tür demokrasi algısı, demokrasinin formu yerinde tutuluyor. İktidardakiler ise demokrasiye anlamını veren her bir kurumun ve kuralın alt

Obama´dan ´tek adam´ eleştirisi

18 Temmuz 2018 Çarşamba

DUVAR ? ABD´nin bir önceki başkanı Barack Obama, Beyaz Saray´dan ayrılmasından sonra ilk kez bir konuşma yaptı. Güney Afrika´nın efsanevi lideri Nelson Mandela´nın 100´üncü yaş günü için kürsüye çıkan Obama, ?dünya çapında yayılan tek adam siyaseti´ ve demokratik kurumların altının oyulması konusunda uyarılarda bulundu. Obama´nın konuşması, başta halefi Donald Trump olmak üzere bir dizi lidere yönelik sert bir eleştiri olarak yorumlandı.

?DEMOKRASİYE ANLAMINI VEREN KURUMLARIN ALTI OYULUYOR´

Obama Johannesburg´da yaptığı konuşmada, dünya çapındaki popülist hareketlerin otoriterliğe kaymakta olduğunu belirtip, ?yalan söyleyen liderlerin utanç duygusunu tamamen kaybettiği´ eleştirisi getirdi. ?Korku ve nefret politikalarının birkaç yıl önce tahayyül edilemeyecek kadar hızlı ilerlediğini´ söyleyen Obama, şöyle devam etti: ?Panik yapmıyorum; sadece gerçekleri söylüyorum. Etrafınıza bakın ? tek adam politikaları yükselişte; seçimler ve bir tür demokrasi algısı, demokrasinin formu yerinde tutuluyor. İktidardakiler ise demokrasiye anlamını veren her bir kurumun ve kuralın altını oymaya çalışıyor.?

?YALAN SÖYLEYEN LİDERLER VAR´

Obama, bugün siyasetçilerin yalan söyleyerek tarafsız gerçekleri önemsemediği yorumu yaparak, ?İnsanlar bazı şeyleri uyduruyor. Uyduruveriyorlar. Bunu devlet destekli propagandada, internet yalanlarında görüyoruz. Haber ile eğlence arasındaki çizginin bulanıklaşmasında görüyoruz. Yalan söylerken yakalanıp biraz daha yalan söyleyen siyasi liderin utanç duygusunu tamamen kaybettiğini görüyoruz. Eskiden yalan söyledikleri ortaya çıktığında ?Amanın´ derlerdi; şimdi sadece yalan söylemeye devam ediyorlar? dedi.

?MEDYADA DEVLET KONTROLÜ ARTIYOR´

Basın özgürlüğünün de saldırı altında olduğunu vurgulayan Obama, sansürün ve medyada devlet kontrolünün arttığını, sosyal medyanın nefret söylemi, propaganda ve komplo teorileri için kullanıldığını söyledi.

Kaynak: T24



Anahtar Kelimeler: Obama adam eleştirisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER