Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

O İFTARA İSRAİL ENGEL OLAMADI

İsrail Devleti, Sadakataşı Derneği ile gelen 4´ü gazeteci 9 Türk vatandaşı havaalanında sorguladıktan sonra sınır dışı etmesine rağmen, bugün Mescid-i Aksa´da 2 bin Filistinli katılımıyla Derneğin iftar programı gerçekleştirildi.

O İFTARA İSRAİL ENGEL OLAMADI

O İFTARA İSRAİL ENGEL OLAMADI

 

İsrail´in, Mescid-i Aksa iftarına katılmak için Sadakataşı Derneği ile Kudüs´e giden 2´si gazeteci 7 Türk vatandaşını sınır dışı etmesine rağmen Aksa´daki iftar programında aksama yaşanmadı.

Sadakataşı Derneği tarafından Aksa´nın avlusunda verilen iftara, 2 bin Filisinlinin yanı sıra Türkiye´nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da katıldı.

Ana sponsorluğunu Memur-Sen´in yaptığı iftardan önce AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Sarnıç, İsrail´in dün sınır dışı ettiği Türkleri temsilen burada bulunduklarını belirterek, "İsrail işgali altındaki Filistinli kardeşlerimizin bizlere olan muhabbetini buradaki manzaradan da görebiliyoruz. Mescid-i Aksa gibi kutsal bir mekanda verilen bu iftarlar, Filistin ve Türk halklarının daha da kaynaşmasına vesile oluyor" diye konuştu.

İsrail, Mescid-i Aksa iftarına katılmak için Sadakataşı Derneği ile Kudüs´e giden 2´si gazeteci 7 Türk vatandaşını dün sınır dışı etmişti. Ben Gurion Havalimanı´nda 9 saat gözaltında tutularak sorgulanan Türk vatandaşlarının 10 yıl süreyle İsrail´e girişleri de yasaklandı.

Sınır dışı edilen heyette, Star Gazetesi´nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber´den Özden Ayvaz ile Hüseyin Günay ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, aktivistler Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan ile Sümeyra Bolcan yer alıyordu.



Anahtar Kelimeler: İFTARA İSRAİL ENGEL OLAMADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER