Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NUMAN KURTULMUŞ´TAN MESNETSİZ SAADET PARTİSİ AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde parti tabanı tarafından kabul görmeyen ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın yapılan olağanüstü kongreyle Genel Başkanlık görevini devraldığı Numan Kurtulmuş´tan Saadet Partisi açıklaması geldi. T

NUMAN KURTULMUŞ´TAN MESNETSİZ SAADET PARTİSİ AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu süreçte parti tabanıyla bir türlü anlaşamayan ve olağanüstü kongreyle gönderilen Numan Kurtulmuş, Erbakan Hoca´nın Genel Başkan seçildiği kongrede sert eleştirilere muhatap olmuştu. Milli Görüş lideri Erbakan, Kurtulmuş ve arkadaşlarına isim vermeden yönelttiği eleştiride "Son olaylar Saadet Partisi´ni şuurlandırdı, çelikleştirdi, heyecanlaştırdı. Diğer partilere heves edenler büyük gaflet içindeler. Diğer partilere heves edilirse yavaş yavaş onlara benzenir, Milli Görüş?ten uzaklaşılır ve adım adım helak olmaya gidilir." ifadelerini kullanmıştı.

KENDİ KURDUĞU HAS PARTİ´Yİ KAPATIP AKP´YE GEÇTİ

Saadet Partisi tabanı tarafından kabul görmeyen Kurtulmuş görevi bırakmak zorunda kalmıştı. Daha sonra HAS Parti´yi kuran Kurtulmuş, AKP´den aldığı teklifle kendi kurduğu partiyi kapatarak AKP´ye katılmıştı.

NUMAN KURTULMUŞ: SAADET PARTİSİ TABANI İTTİFAKI DESTEKLER

2019 seçimlerinde 50+1 oy oranını yakalamak zorunda olan partileri ittifaka iten değişiklikler yapıldı. AKP ve MHP "cumhur ittifakı" adı altında birleşti. Ancak yapılan kamuoyu araştırmaları bu ittifakın istenilen oranı yakalamasını mümkün göstermeyince yeni bir arayışa girildi. AKP tabanı üzerinde güçlü bir etkisi bulunan Saadet Partisi ittifaka davet edilse de Genel Başkan Karamollaoğlu, AKP´nin politikalarını gerekçe göstererek bu ittifakın içinde olamayacaklarını kesin bir dille açıkladı.

Ancak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TRT´de katıldığı bir programda ittifak konusunda açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, "Sandık günü seçmen ittifakı yapar. Saadet Partisi´ne oy veren çok geniş kitlenin cumhur ittifakının yanında yer alacağını düşünüyorum" diye konuştu.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER