Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Netanyahu´nun Partisinden ´Liberman´ın İstifası Erken Seçimi Tetiklemez´ Mesajı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun partisinden ismi açıklanmayan bir yetkili, "Erken seçime gidilmesini gerektirecek bir durum yok" değerlendirmesinde bulundu

Netanyahu´nun Partisinden ´Liberman´ın İstifası Erken Seçimi Tetiklemez´ Mesajı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun partisi Likud´dan, koalisyon ortaklarından İsrail Evimiz Partisi lideriAvigdor Liberman´ın Savunma Bakanlığı´ndan istifasının ülkede erken seçimi tetiklemeyeceği değerlendirmesi geldi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu´nda (KAN) yer alan habere göre, Likud Partisi´nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Liberman´ın istifasının ardından gündeme gelen erken seçim söylentilerini reddetti.

Likudlu yetkili, "Erken seçime gidilmesini gerektirecek bir durum yok." ifadesini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Liberman, abluka altındaki Gazze Şeridi´nde yaşanan son gerginliğin ardından İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesi eleştirerek, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi mecliste 5 sandalyeye sahip.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun liderliğini yürüttüğü ve İsrail Evimiz´in de ortakları arasında yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyordu.

Liberman´ın istifasıyla 120 sandalyeli İsrail meclisinde koalisyon hükümetinin milletvekili sayısı güvenoyu alabilmesi için gerekli rakam olan 61´e düştü.

Savunma Bakanı´nın istifasıyla Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin tehlikeye girebileceği ve İsrail´de erken seçimin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman, 2016´da Savunma Bakanlığı görevine getirilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER