Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NETANYAHU İLE KUSHNER BARIŞ SÜRECİ VE GAZZE´Yİ GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump´ın damadı ve danışmanı Kushner ve beraberindeki heyetle, ABD´nin İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması için hazırladığı "Yüzyılın Anlaşması"nı görüştü.

NETANYAHU İLE KUSHNER BARIŞ SÜRECİ VE GAZZE´Yİ GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump´ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve beraberindeki heyetle, ABD´nin İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması için hazırladığı "Yüzyılın Anlaşması"nı görüştü.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu ve Kushner´in görüşmesinde ABD´nin İsrail Büyükelçisi David Friedman ve Trump´ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt de hazır bulundu.

Başbakan Netanyahu, görüşme sırasında İsrail´e desteğinden dolayı ABD Başkanı Trump´a minnettar olduklarını dile getirdi.

Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması için ABD´nin hazırladığı "Yüzyılın Anlaşması" ve Gazze´deki insani durum ele alındı.

ABD Konsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Kushner ile Filistinli yetkililer arasında herhangi bir görüşme olmayacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Trump´ın Aralık 2017´deki Kudüs kararından sonra ABD´nin İsrail-Filistin sorununda ara buluculuk rolünü kaybettiğini ve ABD´li hiçbir yetkiliyle görüşmeyeceğini belirtmişti.

Yüzyılın Anlaşması´nı görüşmek üzere Ortadoğu turuna çıkan Kushner ve Greenblatt, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır ve Katar´ı ziyaret etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER