Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NBA´İN EN DEĞERLİ OYUNCUSU HARDEN

NBA´de bu sezonun "en değerli oyuncusu" Houston Rockets´tan James Harden oldu.

NBA´İN EN DEĞERLİ OYUNCUSU HARDEN

ABD´nin Los Angeles kentinde ikincisi düzenlenen "NBA Ödülleri" töreninde, sezonun "en değerli oyuncusu" ödülüne, Houston Rockets´ın yıldız ismi James Harden layık görüldü. 

Normal sezonu 30,4 sayı ortalamasıyla diğer NBA oyuncularının önünde tamamlayan Harden, ayrıca Rockets´ın 65 maçlık galibiyetinde önemli rol oynayarak takım tarihinin en çok maç kazandığı sezonuna imzasını attı.

Harden, Oklahoma City Thunder takımında oynarken 2011-2012 sezonunun ardından "yılın altıncı adamı" seçilmişti.

"Yılın çaylağı" Philadelphia 76ers´tan Ben Simmons seçilirken, "yılın savunma oyuncusu" ödülünü ise Utah Jazz´ın Fransız pivotu Rudy Gobert elde etti.

"Yılın altıncı adamı" ödülü Los Angeles Clippers´tan Lou Williams´a verilirken, "en iyi gelişim gösteren oyuncu" Indiana Pacers´tan Victor Oladipo oldu.

"Yılın başantrenörü" ödülünü ise Toronto Raptors´a 59 galibiyet ile tarihinin en başarılı sezonunu yaşatan ancak takımının play-off´larda elenmesinin ardından işine son verilen ve gelecek sezon Detroit Pistons´ın başantrenörü olacak Dwane Casey aldı.

Lebron James´e 3 ödül

Söz konusu 6 kategorideki ödüller spor yazarlarıyla televizyon ve radyo spikerleri arasında gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlenirken, farklı 8 kategorideki ödüller ise dünya genelinde seyircilerin oylarıyla belirlendi.

Buna göre, farklı giyim tarzıyla öne çıkan Oklahoma City´nin yıldız oyuncusu Russell Westbrook "en iyi stil" ödülünü ikinci yıl üst üste kazanırken, Philadelphia 76ers´tan Amir Johnson ise "hareketlilik" ödülüne layık görüldü.

"Yılın top kontrolü" ödülü ise Boston Celticsli oyuncu Kyrie Irving´e gitti. "Yılın smacı" Milwaukee Bucks´tan Giannis Antetokounmpo´dan, "yılın bloğu" New Orleans Pelicans´ın yıldız oyuncusu Anthony Davis´ten geldi.

"Yılın asisti" ödülü ise Cleveland Cavaliers´ın yıldız oyuncusu LeBron James´e verildi.

James, ayrıca, 7 Şubat´ta Minnesota Timberwolves´a son saniyede attığı ve maçı kazandırdığı şutuyla "yılın kritik şutu" ve "yılın en iyi hareketi" ödüllerine layık görüldü.

"Yaşam boyu başarı" ödülü Oscar Robertson´ın

Golden State Warriors´ın yıldız oyuncusu Kevin Durant "NBA Cares Toplumsal Dayanışma" ödülünü alırken, Houston Rockets´ın Genel Menajeri Daryl Morey "yılın basketbol yöneticisi" oldu.

"Twyman-Stokes yılın takım arkadaşı" ödülü Minnesota Timberwolves´un 38 yaşındaki emektar oyuncusu Jamal Crawford´a, "NBA sportmenlik" ödülü Charlotte Hornets´tan Kemba Walker´a sunuldu.

Yaklaşık 35 yıl NBA spikerliği yapan ve 2016´da hayatını kaybeden Craig Sager´ın adına verilen "Sager Strong" ödülü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti´nde doğan, 18 yıl NBA´de oynayan ve 2007´de kendi ülkesinde tam teşekküllü bir hastane kuran Dikembe Mutombo´ya takdim edildi.

NBA´de 12 kez All-Star karşılaşmalarına seçilen, 3 defa bu maçların "en değerli oyuncusu" olan ve NBA´de oyuncuların serbest kalabilmesinin hukuki olarak önünü açan Oscar Robertson ise "yaşam boyu başarı" ödülüne layık görüldü.



Anahtar Kelimeler: DEĞERLİ OYUNCUSU HARDEN

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER