Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Nazi Ruhu Hortladı mı?" Dedirten Araştırma

Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir kamuoyu araştırmasına göre Almanların üçte bir yabancı düşmanı. Ülkelerinde Müslümanları gördükçe kendilerini yabancı gibi hisseden Almanların beyanı Hitlerin ülke üzerindeki etkisinin devamını açıklar nite

Milliyetçiliğin gittikçe tırmandığı son zamanlarda Alamnya´da yapılan araştırma "Nazi ruhu hortladı mı?" dedirtti. İnsanların kendilerini milli kimlikleri üzerinden tanımlaması ve gittikçe ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının artış gösterdiği dünyada yapılan anketler hiç iç açıcı görünmüyor. 

Dünyanın her yerinde barış ve birlik mesajı verilen ülke meclislerinde, hiçbir parti diğer parti mensubunu saygıyla karşılamaz hale geldi.  Hatta meclislerden gelen kavga görüntüleri normal bir hal aldı. İnsanların içinde bulunduğu bu durum karşısında sosyal kurum ve STK´ların sessizliği ise ölen kardeşlik kavramı üzerine bir kara toprak oldu. 

Almanya´da vatandaşlar arasında yabancı düşmanı yaklaşımlar gün geçtikçe daha da artıyor. Leipzig Üniversite´sinde yapılan bir araştırmaya göre Almanların üçte biri yabancı düşmanı düşüncelere sahip. Doğu Almanya´da vatandaşların yüzde 47´si ?Yabancılar sosyal sistemi suistimal ediyor? şeklindeki bir ifadeye onay veriyor. Ancak açık bir yabancı düşmanı siyasi görüşe sahip olanların Almanya´daki oranı yüzde 6.

Almanya´da son yıllarda antisemit eğilimler düşüş gösterirken Müslümanlar ve romenler hakkındaki ön yargıların toplumda daha da derinleştiği gözlemleniyor. Almanların yüzde 55´i ?Ülkedeki Müslümanlardan dolayı kendimi zaman zaman kendi ülkemde yabancı gibi hissediyorum? ifadesine onay veriyor. Şimdi seçim olsa AfD´ye (aşırı sağ parti) oy veririm diyenlerin yüzde 55´inin yabancı düşmanı düşünceler taşıdıkları tespit edildi.

Aşırı sağ düşüncelere sahip olan kişiler FDP içinde yüzde 18, Sol Parti içinde yüzde 15 ve Yeşiller içinde yüzde 11 olduğu belirlendi. Bu rakamlar yabancı düşmanlığının sadece aşırı sağ parti seçmenleri içinde yaygın olmadığını gözler önüne seriyor. Araştırma sonuçlarını çıkardığı bir başka sonuç ise bir bölgede ne kadar az yabancı yaşıyorsa o kadar çok yabancı düşmanlığı var.



Anahtar Kelimeler: Nazi Ruhu Hortladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER