Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO´dan Türkiye´ye destek mesajı

NATO, TSK´nın terör örgütü PYD/PKK´nın işgal ettiği Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin, "Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

NATO´dan Türkiye´ye destek mesajı

NATO, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PYD/PKK´nın işgal ettiği Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin, "Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yapan NATO yetkilisi, Türkiye´nin istikrarsız bir bölgede bulunduğunu ve terörizmden çok ciddi zarar gördüğünü belirterek "Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır. Bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önem taşımaktadır." dedi.

NATO´nun DEAŞ´a karşı uluslararası koalisyonun bir üyesi olduğunu ancak Suriye´de sahada bir mevcudiyeti bulunmadığını hatırlatan NATO yetkilisi, Türkiye´nin operasyon hakkında NATO müttefiklerini bilgilendirdiğinin altını çizdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg´in Türk yöneticilerle yakın irtibat içinde olduğunu kaydeden NATO yetkilisi, Stoltenberg´in salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la da telefon görüşmesi yaptığını anımsattı. 



Anahtar Kelimeler: NATO Türkiye destek mesajı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER