Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO: Önemli müttefik Türkiye´nin S-400 almasından endişeliyiz

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi basının karşısına çıkan ABD´nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, "Türkiye çok önemli bir müttefik, onlar NATO görevlerinde ağır bir yükü üstleniyor" dedi.

NATO: Önemli müttefik Türkiye´nin S-400 almasından endişeliyiz

ABD´nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison Washington´da gerçekleşecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi basının karşısına çıktı. Türkiye´nin Rusya´nın S-400 füze savunma sistemlerinden vazgeçmemesi halinde birlikten çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda gelen soruya cevap veren Hutchison, ABD´nin ve NATO´nun konu hakkında endişeleri olduğunu belirterek Türkiye´nin Rusya´dan silah almasının uygun olmayacağını aktardı.

Hutchison, "ABD Türkiye´nin bizim F-35´lerimize benzer, Rusya´nın S-400 sistemlerini alması konusunda oldukça endişeli. Çünkü bilgi, irtibat aktarımı hatta kesintisi olabilir" ifadelerini kulandı.

Türkiye´nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan temsilci, "Türkiye çok önemli bir müttefik. Onlar müttefik ülkelerden. Onlar ayrıca NATO görevlerinde ağır bir yükü üstleniyor. Onlar da Afganistan´daki kadrodaki ülkelerden, onlar bütün görevlerimize katılıyorlar, NATO´nun başlangıcından beri varlar. Bu sebeple Türkiye´nin ittifakta kalmasını istiyoruz. Biz onlardan, ülkelerinin ortasında NATO ile birlikte işlem görebilecek, Rus füze savunma sistemlerine sahip olmamalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER