Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nasrallah: Varşova konferansının hedefi Körfez´in gizli ilişkilerini açığa çıkarmaktı

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Varşova konferansın gerçek hedefi, İsrail ile normalleşme ve Körfez´in bazı gizli ilişkilerini açığa çıkarmaktı" dedi.

Nasrallah: Varşova konferansının hedefi Körfez´in gizli ilişkilerini açığa çıkarmaktı

Hizbullah´ın farklı yıllarda şubat ayında hayatını kaybeden önde gelen isimleri için düzenlenen anma törenine telekonferans sistemiyle bağlanan Nasrallah, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun Venezuela´da uyuyan Hizbullah hücreleri bulunduğu yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Pompeo´nun, "Hizbullah her zamankinden daha güçlü hale geldi" demekle doğru söylediğini ifade eden Nasrallah, "Bazen de abartıyorlar. Örneğin Hizbullah´ın Venezuela ile Latin Amerika´ya nüfuz ettiği ve orada hücreleri olduğunu söylüyorlar, ben bunu tamamen yalanlıyorum." dedi.

´VARŞOVA KONFERANSI BİZİ KORKUTMADI´

ABD öncülüğünde Polonya´nın başkenti Varşova´da 13-14 Şubat´ta düzenlenen Orta Doğu konulu konferansa da değinen Nasrallah, Varşova konferansının kendilerini korkutmadığını ve katılımın çok düşük olduğunu ifade etti.

Bölgede terörün başını İsrail´in çektiğini söyleyen Nasrallah, "Bu konferansın hedefinde Filistin davası vardı. Terörle mücadele ve bölge güvenliğini koruma konulu konferansta Filistin konuşulmadı. Varşova konferansının gerçek hedefi, İsrail ile normalleşme ve Körfez´in bazı gizli ilişkilerini açığa çıkarmaktı. Açığa çıkan Suudi Arabistan oldu." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 6 Şubat´ta katıldığı bir televizyon programında, Venezuela´da Hizbullah hücreleri olduğunu belirterek, "İranlılar, Venezuela halkını ve Güney Amerika´yı tehdit ediyor. ABD bu yüzden yaptırımlarını artırıyor." ifadelerini kullanmıştı. Pompeo ayrıca Hizbullah´ın Venezuela´yı kara para aklama üssü olarak kullandığını iddia etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER