Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mustafa Tekin: Din terörün değil kardeşliğin kaynağıdır

Yazarımız Mehmet Beyhan´ın Milat Gazetesi adına, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tekin ile yapmış olduğu, Batının iddia ettiği üzere genelde dine ve özelde de İslam´a atfetmeye çalıştığı terör yaftasının yanlışlığı

Mustafa Tekin: Din terörün değil kardeşliğin kaynağıdır

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tekin ile Yeni Zelanda´da gerçekleştirilen terör saldırısı özelinde ?din ve şiddet´´ ilişkisi üzerine konuştuk. Tekin, tüm dünyada yaşanan terör saldırılarının dinle ilişkilendirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunarak ?din ile o dine müntesip olanlar arasında ayrım yapmak gerekir? ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda´da gerçekleşen katliama din katliamı denilebilir mi?

Bu tür katliamları bir dini ilzam edecek derecede adlandırmalarla nitelemek kesinlikle doğru değildir. Nitekim daha önce 11 Eylül ve Charlie Hebdo olaylarında, küresel üst akıl İslam dinini ilzam edecek nitelendirmelerde bulunmuştu. Burada doğru yaklaşımın, olayı tanımlamak açısından ?katliam?, ?terör? gibi ifadeleri nitelendirme olarak kullanmakla birlikte, bunu gerçekleştirenler ve nedenleri üzerine yoğunlaşmaktır. Tabii burada din, dini anlayışlar ve o dine müntesip olanlar arasında operasyonel ayrımlar yapmak zorunludur. Bir Hıristiyan terör eylemi yapmış olabilir; ama bu tüm Hıristiyanların ilzam edilmelerini gerektirmez.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER