Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MÜSLÜMANLARA HİNDU ZULMÜ

Önce Arakan, şimdi ise Hindistan? Senaryo hep aynı? Hindistan´ın doğusunda bulunan Assam eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik zulümler devam ediyor.

MÜSLÜMANLARA HİNDU ZULMÜ

Hindistan´ın doğusunda bulunan Assam eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik zulümler devam ediyor. Emperyalistlerin kuklası Hindular, 1970 yılından önce Assam´da yaşadıklarını ispatlayan belge sunamadıkları için yaklaşık 7 milyon Müslümanı ?illegal göçmenler? diyerek, yeni işkence merkezi olarak inşa ettikleri esir kampına yerleştirmeyi planlıyor. Sinsi planın aynısı geçtiğimiz yıllarda Arakan´da gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz yıllarda Arakan´da binlerce Müslümanı illegal göçmen diyerek çeşitli işkencelerle katleden Budistleri kendine örnek alan Hindu yönetimi, yine aynı senaryo ile Hindistan´ın Assam eyaletinde uzun yıllardır yaşayan Müslümanları esir kamplarına götürmeyi planlıyor. 1970´ten önce Assam´da yaşadıklarını gösteren belge veremedikleri için zulme uğrayan 7 milyona yakın Müslüman, vatandaşlıkları silinerek kampa götürülcek.

 

 

 

?TÜRKİYE´NİN DİYALOG  KURMASI GEREKİYOR?

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Küçük, Millî Gazete´ye konuşarak Türkiye-Hindistan arasında diyalog kurulması gerektiğini belirtti. Küçük, ?Hindistan kıtası Müslümanların yoğun olduğu bir kıta. Nüfus piramiti açısından da Müslümanlar genç, dinamik ve bilgili. Buna rağmen Hindistan bölgesinde Müslümanların yaşadığı ciddi sıkıntılar var. Sadece Assam´da değil Keşmir´de de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların aşılması için Türkiye´nin diyalog kurması gerekiyor. Fakat Hindistan´da ırkçılık ve İslâm düşmanlığı öne çıkarılıyor. Bu da diyaloğu etkiliyor, iletişimi koparıyor. Bu çatışma ortamı planlı, bilinçli şekilde çıkarılıyor. Yerel sorunların yol açtığı bir şey değil. Küresel güçler bu bölgede Müslümanlar üzerinden kargaşa, çatışma çıkarmak istiyor? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: MÜSLÜMANLARA HİNDU ZULMÜ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER