Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Müslümanlar Doğu Türkistan´ın ikinci Endülüs olmasına seyirci mi kalacak!?

Ramazan Karaçıray´ın Maarif Derneği Genel Sekreteri Sayın Abdulahad Abdurrahman Bey ile Doğu Türkistan´da yaşanan zulme dair mühim bir söyleşi gerçekleştirmiş. Medeniyet Bülteni´nin son sayısında yayınlanan söyleşiyi önemine binaen alıntılıyoruz.

?Müslümanlar Doğu Türkistan´ın ikinci Endülüs olmasına seyirci mi kalacak!?

Doğu Türkistan´da yaşananlar gerçek mi, abartı mı? Dünyanın en büyük devletlerinden biri olan Çin Doğu Türkistanlı Müslümanlardan ne istiyor? İşgalin ve zulmün arka perdesinde neler var? Çin işgali karşında Uygur Müslümanlarının direnişi neden başarılı olamadı? Doğu Türkistan Müslümanları hangi politikalarla asimile ediliyor? Dünya bu zulme neden sessiz? Doğu Türkistan Müslümanları Türkiye´ye nasıl bakıyor?

Doğu Türkistan´la ilgili haberleri takip eden pek çok kişinin aklından geçen ve merak ettiği sorular bunlar. Ramazan Karaçıray´ın Medeniyet Bülteni için Maarif DerneğiGenel Sekreteri Sayın Abdulahad Abdurrahman ile yaptığı söyleşi bu soruların hepsini cevaplıyor. Hem de içerden ve yaşananlara bizzat şahit olmuş birinin dilinden. Çünkü Abdulahad Abdurrahman Doğu Türkistan´ın Hoten vilayetinde dünyaya gelmiş.

Gözlerden ırak Doğu Türkistanlı Müslümanların zulmü bir nebze olsun duyurabilmek amacıyla söyleşiyi Dünyabizim okurlarıyla paylaşıyoruz.

Röportajın devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER