Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Müslüman Kardeşler Londra kanadı yeni liderini seçti, İstanbul kanadı tanımadı

Müslüman Kardeşler, yeni geçici liderini seçti. 2013’ten beri Mısır’da cezaevinde bulunan Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Bedi yerine geçici lider olarak Dr. Salah Abdülhak seçildi

Müslüman Kardeşler Londra kanadı yeni liderini seçti, İstanbul kanadı tanımadı

Müslüman Kardeşler, yeni geçici liderini seçti. 2013’ten beri Mısır’da cezaevinde bulunan Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Bedi yerine geçici lider olarak Dr. Salah Abdülhak seçildi. Müslüman Kardeşlerin Londra kanadından olan Dr. Salah Abdülhak’ın liderliği İstanbul kanadı tarafından tanınmadı.

İngilizce öğretmeni bir babanın oğlu olarak Kahire’de dünyaya gelen 78 yaşındaki Abdülhak, orta üst sınıf dindar bir ailede büyüdü. Abdülhak, 19 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisiyken Müslüman Kardeşlere olan yakınlığı nedeniyle tutuklandı. Abdülhak, Müslüman Kardeşlerin liderliğini üstlenen ve 2013’ten beri ikinci kez hapiste olan Muhammed Bedi ile tanıştı, Müslüman Kardeşler teşkilatı içerisinde yükseldi. 1985’te Suudi Arabistan’a göç eden Abdülhak, yakın bir zamana kadar deri hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. Abdülhak önce Londra kanadının, ardından Mısır’daki üyelerin desteğiyle bütün Müslüman Kardeşlerin geçici lideri olarak seçildi. Müslüman Kardeşlerin İstanbul kanadının lideri Mahmut Hüseyin ise Abdülhak’ın liderliğini tanımadığını ilan etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER