Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Müslüman Trollere

Abdulaziz Kıranşal

Müslüman Trollere

Zerre kadar hayrın ve zerre kadar şerrin bile hesabını göreceğiniz bir güne doğru ilerlediğinizi unutmayın! (Zilzal, 7-8) O gün, ağızlarınız mühürlenecek elleriniz konuşacak ve ayaklarınız da yaptıklarınıza şahitlik edecek. (Yasin, 65) O gün, kulaklarınız, gözleriniz ve derileriniz bile aleyhinizde şahitlik yapacak. (Fussilet, 20) Öyle bir gün ki, üzerinde gezip durduğunuz yer, sizinle ilgili kaydettiği tüm haberleri Rabbine söyleyecek. (Zilzal, 4) O gün, hiç yanınızdan ayrılmayan ve amellerinizi ve sizi kayıt altına alan şerefli yazıcı melekler sizinle ilgili tüm belgeleri ve delilleri Allah´a sunacak. (İnfitar, 82)

O gün, Müslümanlara attığınız iftiraları, yalan manşetleri, küfür ve hakaret dolu tivitleri, yorumları yazan elleriniz, klavyelere tıklayan parmaklarınız konuşacak, siz susacaksınız. O gün, kırpıp biçtiğiniz videolarınıza, kamera çekimlerinize şahitlik eden derileriniz konuşacak, siz susacaksınız. O gün,  Müslümanlara algı yapmak için üzerinde emir aldığınız, toplantı yaptığınız, yazıştığınız yer konuşacak, siz susacaksınız.

 

 O gün, Müslümanların izzetini, namusunu, şerefini payimal etmeniz için size emir verenleri, fonlayanları, kışkırtanları, din adına, Allah adına, dava adına sizi Müslümanların üzerine salanları gördüğünüzde, tüm gerçeği anlayacaksınız ve diyeceksiniz ki; ?Ya Rab, biz bu ekâbir takımına ve kodamanlara itaat ettik. Onlar da bizi yoldan saptırdı. Bunlara iki kat azap ver, lanet olsun bunlara? (Ahzab, 67-68).  Ama iş işten geçmiş olacak.

O gün, ne size emir veren liderleriniz, ne size para veren kodamanlarınız, ne de sizin yazdıklarınızı, videolarınızı, haberlerinizi paylaşan, beğenen, destekleyen binlerce takipçiniz sizi kurtaramayacak. Çünkü onları da aynı suça ortak etmiş olacaksınız.

Sonra çoluk çocuğunuz, eşiniz ve aileniz yakanıza yapışacak. Müslümanlara iftira atarak, kul hakkına girerek, yalan haber yazarak kazandığınız parayı neden bize yedirdiniz? Neden rızkımıza haram bulaştırdınız? Neden midemize haram lokma soktunuz? Hiç mi Allah´tan korkmadınız? Neden hem kendinizi hem de bizi mahvettiniz deyip onlar da sizin hakkınızda Allah´a şikâyetlerini sunacaklar.

 

 

Sonra amelleriniz yağmalanacak. İflas edeceksiniz. İftira attığınız, şerefiyle oynadığınız, namusuna dil uzattığınız, gıybetini ettiğiniz, hakaret ettiğiniz insanlar mahşer yerine gelip yakanıza yapışarak sizden haklarını isteyecekler. Kul haklarına karşılık en değerli amellerinizi alacaklar. Kimi namazınızı, kimi orucunuzu, kimi infakınızı alıp götürecek. Ama hakkına girdiğiniz insanlar bir türlü bitmeyecek. Amelleriniz kalmayınca onların günahları sizin omuzlarınıza yüklenecek. Ve büyük bir hüsrana uğrayacaksınız. (Bknz, Müflis hadisi, Müslim)

O gün, dünyadayken sevindiğiniz, gururlandığınız okunma oranlarının, izlenme oranlarının, paylaşım ve beğeni oranlarının, reytinglerin yok olmasını isteyeceksiniz. Çünkü yaptığınız yalan haberlerle, çektiğiniz algı videolarıyla, fake hesaplarınızla, açtığınız taglarla, yazdığınız küfür ve hakaretlerle kaç milyon insanın sizin yalanlarınıza bulaştığını, kaç yüz bin kişinin iftiralarınıza ortak olduğunu tek tek göreceksiniz. Hiç düşündünüz mü hangi biriyle helalleşeceksiniz? Hangi biriyle hesaplaşacaksınız? O gün Müslüman kardeşlerinizi küçük düşürmeniz, hor ve hakir görmeniz size günah olarak yetecek. (Müslim) Ve iftira ettikleriniz size haklarını helal edinceye ve iftira günahından temizleninceye kadar da cehennemde bekletileceksiniz. (Ebu Davud)

Unutmayın! Dünyanın en ahmak insanları, başkalarının dünyası için kendi ahiretlerini yakanlardır. İyi ki ahiret var, iyi ki hesap var. Selam olsun davasından emin olup mahşeri bekleyenlere ve de hamdolsun adil olan Allah´a?



Anahtar Kelimeler: Müslüman Trollere

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz