Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Müslüman Gençlere!

Abdülaziz KIRANŞAL

Müslüman Gençlere!

İlim sahibi ol ama unutma! Şahsiyet yoksa ilim fayda etmez. Bilgi sahibi ol ama unutma! Bilinç/şuur yoksa bilgi fayda etmez. Tebliğden vazgeçme, ama unutma! Temsil yoksa tebliğ fayda etmez. Dava sahibi ol, ama unutma! Yaşantı yoksa dava da fayda etmez.

Her alanda örnek ol! Bil ki, ahlakımızla, yaşantımızla ve örnekliğimizle kalplerine tesir edemediğimiz bir halkın, fikirlerimizle zihinlerine, partilerimizle yönetimlerine, sözlerimizle davranışlarına, hâlimizle hayatlarına tesir edemeyiz...

Hayatını namazınla düzene koy. Namazında bir düzen ve disiplin yoksa İslami çalışmalarında da düzen ve disiplin olmaz. Namazında huşu yoksa sürekli bir İslami faaliyet içinde bile olsan aradığın o iç huzuru yakalayamazsın. Unutma! Namazın hayatına etki etmiyorsa, hiçbir İslami faaliyet sana etki etmez.

Davada da, hayatta da başarılı olmak istiyorsan önce ana-babanın duasını al. Dışarıda başkalarına gösterdiğin nezaketi evde eşinden esirgeme. Dünyayı kurtarmaya koşarken kendi çocuklarını unutma. İslam´ı başkasına anlatırken kendin yaşamayı ihmal etme.

 

Her işinde ihlâslı ol! Unutma! Yaptığın iş ne kadar büyük ve yorucu olursa olsun ihlâs yoksa boşa yorulursun. İstikrarlı ol! İlimde, ibadette ve davada anlık heyecanların değil belki de yıllar sürecek gayretlerin peşinde ol. İstikamet üzere ol! Çizgiyi ve ölçüyü hep koru. Çizgi, İslam´dır. Ölçü, Kur´an ve sünnettir. Örnek, Hz. Muhammed´dir (s.a.s). Şahıslara bağlılık da şahısların İslam´a bağlılığı kadardır.

Her daim hareket içerisinde kal. Küçük veya büyük muhakkak bir görev al ki, şeytan ve nefis seni istila etmesin. Kimin ne dediğine takılma. Yanlışlara kızıp kenara çekilme. Eleştiri ve gıybet hastalığına düşme. Unutma! Hesap, başkalarının ne yaptığı üzerinden değil, senin ne yaptığınla ilgili olacaktır. Üzülme! Sen Hakkı ortaya koy, batıl kendiliğinden zail olacaktır. Çünkü hak gelince batıl zail olur.

Herkese şirin görüneyim diye renkten renge girme. Sonunda renksiz kalırsın. Herkesi memnun etmek için değerlerinden taviz verme. Sonunda değersiz kalırsın. Rengini ve değerini koru. Unutma! Rengin de değerin de İslam´dandır. Yalnızca hakkın rızasını gözet ve korkma! Kim hakkın rızasını gözetirse, Hak da onu gözetir.

Tartışmayı ve iddiayı bırak. Sen ikna ve nasihat etmeye bak. İyi tartışabilirsin ve hatta karşı tarafı da yenebilirsin ama Allah, kalpleri kazanıp kazanamadığımıza bakacak. Süslü kelimeler bulup, güzel cümleler de söyleyebilirsin ama Allah, söylediğimizi yaşayıp yaşamadığımıza bakacak.

Müminlere merhametli ol. Elbette zalime de öfke duy. Ama unutma! Zalime öfke duymanı emreden Allah, bu öfkenin seni adaletten saptırmamasını da emrediyor. Çünkü adaletten saparsan istikametten de saparsın. İstikametten saparsan, ölçüyü kaybedersin. Öçlüyü kaybedersen, adalet peşinde koşarken sen de zalimlerden olursun.

Ne aldatan ol, ne de aldanan. Hakkın hatırını gözetmeyenlerin kula edebine aldanma! İbadette ciddiyetsiz olanların sözlerinde mahir olmasına aldanma! Harama karşı gevşek olanların helalden bahsetmesine aldanma! Kardeşine kaba olanların başkasına nezaketine aldanma!

Evet, İslam hem cihattır hem de siyasettir. Ama unutma! İslam, aynı zamanda akrabayla ilişkiyi devam ettirmektir. İslam, ana-babaya hürmettir. İslam, komşuyla iyi geçinmektir. İslam, işçisine güzel davranmaktır. İslam, arkadaşına nasihattir. İslam, sözünde durmaktır, vaadini yerine getirmektir, borcunu ödemektir. İslam, iffettir, hayâdır. İslam, güzel ahlaktır. İslam, misafire ikramdır. Yetime, yoksula, kimsesize sahip çıkmaktır. İslam, yakınlarından başlamaktır.



Anahtar Kelimeler: Müslüman Gençlere

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz