Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Murat Kekilli'den 'tekbir' çıkışı! Böyle bir tepkiyi kimse beklemiyordu: Sevenlerini ikiye böldü!

Murat Kekilli, arama kurtarma çalışmaları kapsamında görevlilerin kurtarma çalışmaları sırasında "Allahu Ekber" diye seslenişini eleştiren kişilere sert çıkıştı.

Murat Kekilli

Yaşanan deprem felaketinin ardından Herkes farklı bir yorumda bulunurken kurtarma görevlilerine laf söyleyen kişiler de Murat Kekilli'nin sert tepkisi ile karşılaştı. Enkazdan çıkarılan vatandaşların ardından “Allahu Ekber” diye seslenen görevlileri eleştiren kişilere sert çıkışan Kekilli,"Oley! mi?" deseydiler dedi.

MURAT KEKİLLİ HERKESİ TOPA TUTTU

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından pek çok kafadan farklı sesler çıkarken söylenenler de herkesi şaşırtıyor. Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken görevliler tarafından enkazdan çıkarılan vatandaşların ardından “Allahu Ekber” diye seslenmelerine karşı tweet atan kişiler Murat Kekilli'nin sert tepkileri ile karşı karşıya kaldı.

 

deprem-felaket-1.jpg


Müslüman bir toplum olduğumuzu belirten Kekilli, günler sonra enkaz altından çıkan ve onu kurtaran kişilerin bir mucize ile karşılandığını söyledi. Yaşanan mucize karşısında dinimiz gereğince “Allahu Ekber” kelimeleri ile şükredildiğini aktaran Murat Kekilli, bu durumun gayet normal olduğunu belirtti. Bu durumu eleştiren kişilere sert çıkışan Murat Kekilli, “Enkaz altından kurtulan veya o ana şahit olan kişiler 'Oley mi?' demesi gerekiyor? Yoksa Fransızcada 'Mon Dieu' diye tabir edilen 'Aman tanrım!' mı demeli? Anlamamış değilim. Eleştirileri duyunca resmen küçük dilimi yuttum" şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Murat Kekilli, orduya peygamber ocağı denilen bir coğrafyada yaşadığımıza değindi. Savaşlarda ön saflarda giderken Allahu Ekber nidalarının yükseldiğini aktaran Kekilli, “Siz neyin mücadelesini veriyorsunuz, kimin nurunu söndürmeye çalışıyorsunuz kansızlar ?" sözleri ile tepki gösterdi. Murat Kekilli'nin yapmış olduğu paylaşım 600 binden fazla görüntülenirken 21 bine yakında beğeni aldı.

murat-kekilli-deprem.jpg

Yapılan paylaşımın ardından bazı sanatseverler ünlü şarkıcıyı desteklerken bazıları da eleştirirdi. Murat Kekilli yapmış olduğu paylaşım üzerine Sabah’a konuşurken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“BU BAMBAŞKA BİR ŞEY”

1998 yılında Adana Ceyhan'da meydana gelen depremi ve 1999 yılında Marmara depremini bizzat yaşadığını belirten Murat Kekilli, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremin çok daha farklı olduğunu ifade etti. Yaşanan son depremin yüzyılın felaketi değil İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük felaketlerden biri olduğunu dile getiren Kekilli, tarihin en zor sınavı ile karşı karşıya kaldığımızı vurguladı. Depreme Adana'daki bir otel odasında yakalandığını söyleyen ünlü şarkıcı, “Deprem başlayınca 'Buraya kadarmış' dedim ve inancım gereği 'Allahu Ekber' diye bağırdım. Deprem bunu bana dedirtti. Müslümanız, inancımız gereği kurtuluşumuzun şükrü olarak Allahu Ekber dememizden normal bir şey yok. Bunda kızacak ne var? Anlamadım, çok şaşkınım…” ifadelerini dile getirdi.

 

Tek birden muzdarip olan bir kişinin inançsız olduğunu dile getiren Kekilli, attığı tweetinde arkasında olduğunun altını çizdi. Söylediği sözleri savunan Murat Kekilli, düşüncelerinde hiçbir şekilde değişiklik olmadığını aktardı.
murat-deprem.jpg
 

ELEŞTİRENLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Allahu Ekber nidalarını eleştiren kişilere karşı küçük dilini yuttuğunu ifade eden Kekilli, enkaz altından çıkarılan her vatandaşın bir mucize olduğunu aktardı. Müslüman bir toplumda Allahu Ekber nidalarının gayet normal olduğunu aktaran Murat Kekilli, bu durumdan hayıflanan kişilere de tepki gösterdi. Kurtulan kişinin Allah beni bağışladı diyerek şükrünü dile getirmesi ya da Allahu Ekber sözlerine söylenmesinin çok normal olduğunu vurgulayan Kekilli, Müslüman bir toprakta yaşadığımızın altını çizdi.

murat-kekilli.jpg

Yaşanan olay karşısında nasıl bir nida atılması gerektiği sorusunu yönelten Kekilli, “'Oley!' mi diyeceğiz? veya Fransızcada "mon Dieu" diye tabir edilen "Aman tanrım" mı demeliyiz? Yoksa mitolojideki 'Ulu Odin aşkına mı?' Ne dememiz gerekiyor? Kurtulan ve kurtaran insan bir mucizeye tanık olmuş; Müslüman inancı gereği Allah u Ekber diyor. Bunda kızacak ne var ki? Bu şükürden art niyetli, kötü insanlar muzdarip olur. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Afette siyaset olmaz, çok çirkin" şeklinde konuştu.

DEPREMZEDELERE YARDIM EDİYOR

Aslen Adanalı olan Murat Kekilli, yaşanan felaketin ardından Hatay'ın Kırıkhan ilçesine doğru yola çıktı. Depremin ilk gününden itibaren bölgede yer alan Kekilli, insanlara moral ve motivasyon sağlamak için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Zorlu kış şartlarında canla başla kurtarma çalışmalarına katılan Kekilli, görevlilerin üşümemesi için odun kırarak bölgede yardım etmeye çalışıyor.

murat-kekilli-yardim.jpg

Elindeki balyoz ile odun paletlerini tek tek kıran Murat Kekilli, afet koordinasyon merkezindeki görevlilerin üşümemesi için elinden geleni yapıyor. Vatandaşların en zor döneminde onları bir an olsun yalnız bırakmamaya çalışan Kekilli, “Beraber üşüyüp, beraber ısınalım dedim" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER