Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Murat Bardakçı´ya ( Artık ! ) Kadir İnanır

Veysi DÜNDAR - 16. 10. 2018 Salı

Murat Bardakçı´ya ( Artık ! ) Kadir İnanır

16.10.2018 Salı

Murat Bardakçı bize tarih anlatıyor. Belge, kaynak, evrak gösteriyor. Parlak cümleler, tarihsel gerçekler ve de orjinal vesaikle dolu yazı bitmiyor. Uzun paragraflarla donatılmış yazı adeta şurası da eksik kalmasın kaygısıyla donaltılmış, baştan ayağa bir argümanlar silsilesi. Sanırsınız Dreyfus Davası ortaya atılmış da savunma vazifesi Bardakçı´ya verilmiş.

Konu son günlerin gündemi tahmin edebileceğiniz gibi. Yine de tahminlerinizi almak ve Murat Bardakçı´yı ne kadar tanıyorsunuz diye sormak adına ben seçenekleri sıralayayım.

A. Ajan olduğu iddiasıyla uzun süredir yargılanan Rahip Brunson´ın serbest bırakılması üzerinden Türkiye´de yargı bağımsızlığı ve basının bu konudaki çifte standartlı tutumu.
B. Faiz oranlarının %30´ları aşması nedeniyle Türkiye´de iktisadi krizlerin sebep ve çözümleri hakkında tarihsel bir analiz.
C. Cemal Kaşıkçı´nın kaybolması üzerinden mukayeseli Ortadoğu, Türkiye ve Batı ülkelerinde basının gelişimi, gazetecilere yönelik baskı ve demokrasinin gelişimi hakkında geniş perspektifli bir tahlil.
D. Hepsi.
E. Hiçbiri.

Yanıt : E. Hiçbiri.
Üstad tarihçinin konusu bunlardan hiçbiri.
Peki ne?
İş Bankasının CHP hisselerinin Hazineye devrinin ne kadar mükemmel, gerekli ve tam da zamanı olduğuna dair bir yazı.
Şaşırdık mı? Biraz. Çok Şaşırdık mı? Hayır.

Murat Bardakçı daha Cumhurbaşkanlığı kurullarına atama imzası kurumadan Cumhurbaşkanlığının icraatının tarihsel doğrulaması için diskur tanzim etmiş. Görseldeki kapak Murat Bardakçı´ya bizden bir hatıra, onun İŞ Bankası Yayınlarından çıkan kitabına ait. (Bildiğimiz hisseleri CHP´ye ait İŞ Bankası´nın yayınları. Başka İş Bankası zaten yok.)

Elleri yorulmuş, ama zihnini yoracak bir hususu da biz kendisine buradan nacizane bildirelim.
Hisselerinin elinden alınması için yolları tarif edip, bir hukukçu titizliği ile ayrıntıları beyan ve ilan ettiğiniz konunun muhatabı olan CHP, atandığınız Cumhurbaşkanlığı Kurulunun atayıcısı olan AkPartinin rakibidir. Bir diğer ifade ile sizin rakibinizdir.
Matematik bilenler bu denkleme 2+2 =4 derler.

Sizin bu alanda ettiğiniz kelama bundan kelli ancak sizin görev titrinizle beraber ele alındığı kadar realite atfedilecektir.

Akparti iktidarı Türkiye´ye siyasi ve içtimai alanda dünya tarihinde tur attırıyor.

Misallerini 20. yüzyıl genelinde gördüğümüz iktidarın fikri baskınlığını terennüm eden yazar çizer takımı gerçekliği iktidarın istediği şekil ve şartta beyan için iktidarın tahakkümündeki basın organlarında adeta ikincil bir siyaset kanalı gibi piyasaya arz ediyor.

Yaşları 70 küsura ulaşmış kalem erbabı adeta ilk defa gündemlerine gelmiş gibi konuları iştah ve iştiyakla ele alıp servis ediyor.

İktidar liderinin basit cümlelerle oy tabanına ifade ettiği hususları, hassas tornadan geçirip piramidin üst kitlesinde de sindirilir kılmaya çabalıyor.

Hayrete şayan bu hamle takdire şayan bir sözde objektivite kabuğu içinde gözlerimize ve bünyemize sunuluyor.

Benim Murat Bardakçı´ya tavsiye verme selahiyetim olamaz. Lakin bulunduğu yere, söylediği söze, sözün gittiği yere şöyle bir bakar ise kendisine bundan sonra böyle mevzularda kim inanır diye sorduğunda alacağı yanıtın çok da uzun yazı konusu olmayacağını bilmesinde fayda var.

Not : Konuya dair Yalçın Doğan´ın yazısı da son derece ayrıntılar içeriyor. İktidar mercekleri ile şekli bozulmamış bir analiz için link. İş Bankasının Atatürk vasiyeti ile teşekkül eden hisse yapısına dair bendeniz de Cumartesi günü bir yazı kaleme almış idim.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz