Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mülteci kampındaki bin 600 çocuktan haber alınamıyor

?Hollanda´da bulunan mülteci kampındaki yaklaşık bin 600 çocuktan haber alınamıyor.

Mülteci kampındaki bin 600 çocuktan haber alınamıyor

Fas, Afganistan, Cezayir, Suriye ve Eritreli mültecilerin barındığı Hollanda´daki kampta bulunan yaklaşık bin 600 çocuktan haber alınamıyor. Mülteci çocukların insan tüccarlarının eline düştükleri belirtiliyor.

Hollanda´da yayın yapan NRC gazetesinin, Merkezi Mültecileri Barındırma Organı (COA) ve vasilik görevi yapan Nidos Vakfı´ndan kaybolan mülteci çocuklarla ilgili bilgi topladığı ifade edildi.

Mülteci kamplarında 4,5 yıl içerisinde, yaklaşık bin 600 mülteci çocuk kaybolduğu ve akıbetlerinin bilinmediğinin ortaya çıktı.

Mülteci çocukların insan tüccarlarının eline düştükleri kaydedildi. Kaybolan mülteci çocukların büyük kısmının Fas, Afganistan ve Cezayir kökenli oldukları belirtildi.

Avrupa´da 96 bin mülteci çocuk kayıp

AB ülkelerinde 2015 yılından buyana kaybolan mülteci çocuk sayısı 96 binden fazla. 2016´da refakatsiz şekilde Avrupa´ya ulaşan çocuk sayısı ise 63 binden fazla. Bu çocukların nerede olduğu bilinmiyor.

Avrupa´da yaşayan refakatsiz mülteci sayısı 170 bin, bu çocukların en çok maruz kaldığı durumlar cinsel istismar, tecavüz, insan kaçakçılığı, şiddet, kölelik ve organ mafyası.

Almanya´da kayıp çocuk sayısı 10 bin iken bu sayı Fransa´da bin olduğu belirtiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER