Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

İsmail KÜÇÜKKILINÇ; Muhsin Yazıcıoğlu, eşleri askerde, harpteyken yavrularının, kaynatasının, kaynanasının medar-ı maişeti olan çiftin birine elde kalan tek öküzü, diğerine de kendini koşan Türkmen, Yörük, Avşar, Varsak, Kürt, Çerkez, Boşnak her Müslüman

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu, eşleri askerlikten dört yıl, harpten sekiz yıl sonra dönen ve bu zaman zarfında namahreme peçesini açmayan namus timsali tüm annelerin doğurduğu bir evlattır.

Muhsin Yazıcıoğlu, eşleri askerlikte, harpte hayatını kaybetmiş, şehit olmuş ve din-i mübin-i İslam´ın cevazına, genç yaşına, küçük yetimlerine rağmen evlenmemiş tüm dulların, gelinlerin doğurduğu bir evlattır. 

Muhsin Yazıcıoğlu, eşleri askerde, harpteyken yavrularının, kaynatasının, kaynanasının medar-ı maişeti olan çiftin birine elde kalan tek öküzü, diğerine de kendini koşan Türkmen, Yörük, Avşar, Varsak, Kürt, Çerkez, Boşnak her Müslüman kadının doğurduğu bir evlattır.

/resimler/2019-3/25/0828465747573.jpg

Muhsin Yazıcıoğlu, bir evlek toprak, bir anbar buğday için yalan yere yemin etmeyecek, domuzun çukura atladığı gibi atlamayacak, harama el uzatmayacak, kurnazlığa tevessül etmeyecek, evinde her daim yemeği yenir, her başı sıkışana yardım eder, emin sıfatını haiz tüm Anadolu erkeklerinin bağrına bastığı bir evlattır.

Muhsin Yazıcıoğlu, tüm ihmal edilmişliğine, kıraçlığına, çoraklığına rağmen şükrü dilinden eksik etmeyen Anadolu´nun sevimli bir evladıdır.

Muhsin Yazıcıoğlu, küffara karşı cihad emri verildiğinde, köyümüzde erkek mi kaldı demeden, henüz bıyığı yeni terlemiş son delikanlılarını, kınalı kuzularını askere yollayan eli öpülesi dedelerin, nenelerin, babaların anaların medar-ı iftiharı bir evlattır.

Muhsin Yazıcıoğlu, Allah´a iman, namus, dürüstlük ve türkülerden başka zenginliği olmayan tüm fakir Anadolu insanının yegâne sermayesi bir evlattır.

Muhsin Yazıcıoğlu, kavga ettiği, belki kurşun yediği, kurşun sıktığı, kurşun sıkılması için izin verdiği insanlar, yan hücrede işkence görürken işkencecilere karşı ?yeter, insanlığınız yok mu?? diye bağıran vicdanlı bir evlattır.

Muhsin Yazıcıoğlu, 80 öncesi mücadelelerinde kendilerinin de kullanılmış olabileceklerini yutkunarak da olsa, yarım ağız da olsa itiraf edecek kadar namuslu bir dava adamıdır (Bkz. 90´lı yıllardaki Ali Kırca´nın Siyaset Meydanı programı).

Muhsin Yazıcıoğlu, dine mübalatsız, tahrikkar insanların hayatî tehlikeye maruz kaldıklarında kurtarılmaları için kesin ve net emirler veren bir insan evladıdır.

Muhsin Yazıcıoğlu, ?Müslümanların? iktidarına mani olmayan, bu yolda her maniye göğsünü siper eden bir feragat timsalidir.

Muhsin Yazıcıoğlu, 80 öncesinin üslubunu terk edemeyenlerin tarifte başarısız kaldıkları çaplı bir adamdır.

Muhsin Yazıcıoğlu, bu ülkede iktidar olamayan ancak kendisini sevmelerine rağmen iktidar etmeyenlerin de teminatı olmuş muktedir bir liderdir.

Muhsin Yazıcıoğlu, iktidar olması gerekmeyen, iktidarına mani olmadıklarının nezaretine talip olmuş bir emniyet sübabıdır.

Muhsin Yazıcıoğlu, bu ülkede siyasî çizgisi devam etmesi gereken başarısız bir siyasî hareketin başarılı bir mihmandarıdır.

Muhsin Yazıcıoğlu, vefa ile siyasî geleceği mezcetme başarısı gösteremeyen, merbutiyet numarası çeken kimilerinin kendisini hemen yarı yolda bırakacağı ihtimalini dikkate almayan samimî ama siyasî öngörüsü zayıf bir genel başkandır.

Muhsin Yazıcıoğlu, ekibine değil, her zaman kendisine bu milletin mebusluk verdiği siyasî kredisi yüksek bir liderdir.

Muhsin Yazıcıoğlu, birbirinden zıt İslamî telakkilere mensup ama samimî her Müslümana kalbini açan, elini uzatan hoşgörülü bir iman adamıdır.

Muhsin Yazıcıoğlu parti üyesiyken ?arkadaşlar başımızdaki lider, Allah´ın indirdikleriyle hükmetmezse kılıcımızla onu düzeltir miyiz?? diyebilme kudreti olan, lider olduğunda da bunu duymak isteyen, ilkelerde sırat-ı müstakim muakkibi bir siyasetçiydi.

Muhsin Yazıcıoğlu, silahlı muktedirlerin tehditlerine pabuç bırakmayan bir karar, cesaret ve dava adamıdır. 

Muhsin Yazıcıoğlu, sadece mankurtların kıymaya cesaret edeceği adanmış bir yiğittir. 

Muhsin Yazıcıoğlu, kendisine oy vermemiş ve oy vermeyi düşünmemiş bu fakirin de din-i mübin-i İslam´ı önceleyen davasına hürmet ettiği mümtaz bir şahsiyettir.

Muhsin Yazıcıoğlu, cenazesinde herkesin samimî olarak hakkını helal ettiği, imanına şahadet ettiği bir Müslümandır. Allah mekânını cennet eylesin! 



Anahtar Kelimeler: Muhsin Yazıcıoğlu kimdir

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER