Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MUHARREM İNCE KURULTAY ÖNCESİ TAAHHÜTNAME İMZALADI

CHP´de kurultay için kritik gün geldi. Muharrem İnce´nin az önceki dakikalarda yaptığı açıklamalar, ortamın iyice gergin olduğunu gösteriyor.

MUHARREM İNCE KURULTAY ÖNCESİ TAAHHÜTNAME İMZALADI

CHP tüzüğüne göre bugün imzalar için kritik gün. Olağanüstü kurultay için ilk imza ile son imza arasında 15 günlük bir süre olması gerekiyor. 

Delegeler bugün saat 17:30´a kadar olağanüstü kurultayın gerçekleşmesi lehinde imza verebiliyor. İmzaların Genel Merkez´e teslim edilmesi için son gün ise 6 Ağustos.

CHP´de olağanüstü kurultay gündemi devam ederken, aday olacağını açıklayan Muharrem İnce´den bir son dakika açıklaması geldi. Noterden taahhütname imzaladığını ifade eden Muharrem İnce, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Muharrem İnce´nin o açıklamaları:

"Noterden bir taahhütname imzaladım. Genel başkan seçildiğim takdirde koltuğa yapışmayacağıma, önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilemezsem 45 gün içerisinde olağanüstü kurultaya gideceğime noterden taahhütname verdim."

 

"Bir adaylık süreci yaşadım. 51 günde %31´e yakın bir oy aldım. 51 gün yeterli bir süre değil. Bunu 500 günde yapmak lazım. Örgütü hazırlamak lazım. Kendini hazırlaması lazım insanın."

"Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerim önüne sandık koyacağımı sivil toplum örgütlerinin oy kullanacağını, baroların, odaların belki de CHP´nin adayını destekleyecek başka siyasi parti üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve burada da aday adayı olacağımı ama Cumhurbaşkanı seçimini kazanamazsam partiyi hemen olağanüstü kurultaya götüreceğimi taahhüt ettim. Bunu imzaladım."

Muharrem İnce: İmzaların sorumlusu ben değilim

"Koltuk derdinde değil, Türkiye derdindeyim. Çocuklarımızın geleceğinin derdindeyim. Uzun süreli bir hazırlıkla bunun başarılabileceğine inanıyorum. Zafer hazırlıktır diyorum hep. Seçime 50 gün kala çık bizim adayımız ol deyince olmuyor bu. Uzun süreli bir hazırlık lazım. Tıpkı Mustafa Kemal Paşa´nın Gediz´de Kütahya´da Eskişehir´de yenilip orduyu Sakarya´nın doğusuna çekip büyük bir hazırlık yapıp daha sonra büyük taarruzla birlikte kazandığı gibi bu zaferin mümkün olacağı ama iyi bir hazırlık yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımız da bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmadı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de aday olmayacağı da kesin gibi. Olsaydı şimdi olurdu."

 

"Derdimiz koltuk değil. Derdimiz çocuklarımız. Derdimiz memleket. Bunu taahhüt ettim. Ben imzaların sorumlusu değilim. Teşekkürler."

"Tuncay Özkan´ın sözlerine cevap vermeyi gerekli bulmuyorum. İmzaların sorumlusu ben değilim."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER