Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"MUHARREM İNCE KURULTAY ÇAĞRISI YAPACAK"

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na "onursal başkanlık" teklif ederek geri çekilmesini isteyen Muharrem İnce´nin kurultay çağrısı yapacağı iddia edildi.

CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin 24 Haziran seçimlerinde partisinden daha fazla oy olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na "çekilmesini" teklif etmişti. Partide yaşanan bu gelişmeler üzerine bazı il teşkilatları ve delegeler imza toplamaya başlamıştı. Muharrem İnce´nin kurultay tartışmalarına ilişkin sessizliğini bozarak kurultay çağrısı yapacağı iddia edildi.

CHP´nin eski Yalova Milletvekili ve 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı İnce´nin, katılacağı bir canlı yayın programında 24 Haziran seçimlerinden bugüne kadar yaşadıkları ve neden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na "çekil" daveti yaptığını açıklayacağı öne sürüldü. Hürriyet gazetesinin haberine göre İnce´ye yakın partililerin, bugüne kadar 600´e yakın delegeden olağanüstü kurultay için imza atma sözü aldığı, notere başvuracakları ve olağanüstü kurultay için süreci başlatacakları kaydedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan önlerinde duran öncelikli görevin yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu ifade ederken, ? ?Biz yolumuza bakıyoruz. Ben imza toplanacağına ihtimal vermiyorum. Parti tabanı, parti içi yarış değil iş istiyor. Örgütü seçime hazırlamayı bekliyor herkes? dedi.

İnce, 24 Haziran öncesi Kılıçdaroğlu´na karşı tekrar bayrak açmayacağını söylemiş olsa da çifte seçimden sonra gelen bazı kulis bilgilerine göre İnce ve yakınındaki delegeler olağanüstü kurultay için imza topluyor.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER