Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhaliflerden İranlı bakana roketli karşılama

Suriye´de muhalifler, bugün İran´ın Dışişleri Bakanı Cevad Zarif´in beklendiği Şam´ı roketlerle vurdu.

Muhaliflerden İranlı bakana roketli karşılama

AL Jazeera´nin haberine göre; Suriye İnsan Hakları Gözlemevine göre, muhalifler başkente 50´den fazla roketle vurdu. Şam´ın hemen hemen her mahallesine isabet eden roketler, bir kişinin ölümüne ve bazıları ağır 20 kişinin yaralanmasına neden oldu.

İran Dışişleri Bakanlığı´na göre, Beyrut´ta Hizbullah´ın lideri Hasan Narallah, Lübnan parlamento Başkanı Nebih Berri ve Lübnan Başbakanı Temmam Selam´le görüşen Zarif´in ikinci durağı Şam. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Zarif´in Şam rejimi ile Tahran´ın ortaya koyduğu Suriye inisiyatifini görüşeceğini söyledi. 

İran, dört yıldan bu yana iç savaşın devam ettiği Suriye´de rejime her türlü maddi ve askeri desteği sağlayarak Esed´in ayakta kalmasını sağladı.

İç savaş nedeni ile en az 220 bin Suriyeli öldü. 11 milyon kişi de ülkenin içinde veya dışında sığınmacı durumuna düştü.

Rejim savaş uçakları karşılık verdi

Esed rejimi, Şam´ın kırsalındaki Muhaliflerin roketlerine karşılık olarak, Doğu Guta bölgesi olan Duma´yı savaş uçaklarıyla vurdu. Al Jazeera muhabirinin aktardığı bilgilere göre, bombardıman nedeni ile rejimin kuşattığı ve muhaliflerin denetiminde olan Duma bölgesinde 21 sivil hayatını kaybetti. 100 kişi de yaralandı.

Zebadani´de iki günlük ateşkes anlaşması

Hizbullah ve rejim güçlerinin Temmuz´un başında büyük bir saldırıyı başlattığı, muhaliflerin Lübnan sınırına yakın son kalesi olan Zebadani´de iki günlük ateşkes anlaşmasına varıldı.

Anlaşmaya göre, rejimin Zebadani´ye saldırısını durduracak. Muhalifler ise İdlib´de yer alan ve Fetih Ordusu´nun rejimin Zebadani saldırısına karşılık olarak saldırdığı Şii Foa ve Kefreyya bölgelerinde de ateşini kesecek. Foa ve Kefreyye İdlib´de rejimin elinde kalan son iki bölge.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER