Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mücahit Gültekin: İstanbul Sözleşmesi bizi illegalleştiriyor, 8 Mart´ta taşınan pankartları hukuki kılıyor

İslami analiz yazarlarından Psikolog Mücahit Gültekin, sosyal medyadan 8 Mart Kadınlar Günü´nde Taksim´de oluşan çirkin görüntüleri değerlendirdi

Mücahit Gültekin: İstanbul Sözleşmesi bizi illegalleştiriyor, 8 Mart´ta taşınan pankartları hukuki kılıyor

İslami analiz yazarlarından olan Psikolog Mücahit Gültekin, sosyal medyadan 8 Mart Kadınlar Günü´nde Taksim´de oluşan çirkin görüntüleri değerlendirdi.

Gültekin, Türkiye´nin imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi´nden bir madde paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Uluslararası sözleşmelerin içine tane tane, özenle yerleştirilmiş ifadeler bizi illegalleştirirken, 8 Mart´ta namus ve aileye yönelik taşınan o dövizleri/pankartları/sloganları ise "evrensel" ve "hukuki" kılıyor. 

Not: Aşağıda yer alan İstanbul Sözleşmesi´nin 42. maddesini okurken şiddet kavramının İstanbul Sözleşmesi´nin 3. maddesinin a bendinde nasıl tanımlandığına da lütfen dikkat edin: ?İster kamusal ister özel alanda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik acı veya ıstırap veren veya verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem veya bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma anlamına gelir ve bir insan hakları ihlali ve kadınlara yönelik ayrımcılığın bir biçimi olarak anlaşılmaktadır.?

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER