Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MSB: ?F-35 tanzimatı belirsiz ve Moskova ile SU-35 görüşmesi yok?

Milli Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, ?F-35 tanzimatı belirsiz ve Moskova ile SU-35 görüşmesi yok? ifadesine yer verildi.

MSB: ?F-35 tanzimatı belirsiz ve Moskova ile SU-35 görüşmesi yok?

MSB, Türkiye´nin S-400´ler nedeniyle F-35 programından çıkarılması sürecinin henüz tamamlanmadığını, Ankara´nın ortaklığının şu an için sadece askıya alındığını da belirtti. Açıklamada, ?Ülkemizin F-35 programı ortaklığı askıya alınan bir proje. Henüz net olarak iptal edildiği çıkarıldığı ile ilgili bir belge yok? denildi. Türkiye´ye projeye yaptığı yatırımlara karşılık tazminat verilip verilmeyeceğinin henüz belirsiz olduğu da ifade edildi.

?MOSKOVA İLE SU-35 GÖRÜŞMESİ YOK´

MSB açıklamasında, şu an için F-35´lere alternatif olarak Moskova ile SU-35 jetleri hakkında görüşmeler yapılmadığı da vurgulandı. ABD´nin Türkiye´nin F-35 ortaklığını askıya alıp ilişkinin resmen kesilmesi yönünde adımlar atılacağını açıklamasının ardından, Rus devlet şirketi Rostec Türkiye´ye alternatif olarak SU-35 uçakları satmaya hazır olduklarını söylemişti.

?MENBİC´DE BEKLENTİLER KARŞILANMADI´

Açıklamada, ABD ile Suriye´de güvenli bölge görüşmelerinin sürdüğü ancak Türkiye´nin özellikle Menbic´deki beklentilerinin karşılanmadığı aktarıldı.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER