Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Modern Bir Aşk Hikayesi İLK AŞK Adem ile Havva

Yazarımız Seyit Ahmet Uzun´un kaleminden çıkan "İlk Aşk Adem ile Havva" kitabı raflardaki yerini aldı.

Modern Bir Aşk Hikayesi İLK AŞK Adem ile Havva
Hayat Yayınları´ndan çıkan eser Modern bir aşk hikayesidir. 
 
İnsanın serüveni. İlk insanların hayatlarını kurgusal olarak ele alan kitap ailede sevginin, sabrın, merhametin ve inancın ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Yazar ilk önce kahramanların tarihsel arka planları hakkında bilgi vererek okuyucuyu kitaba hazırlamaktadır. 
 
İnsanın yaratılışında meleklerin ve iblisin secdeyle imtihanının ne anlama geldiği belirtilmekte ve imanın aslında ne olduğu sorgulanmaktadır. Meleklerin secdesi, iblisin isyanı, insanın toplumsal hayatta ne ifade ettiğini kitabın satır aralarında bulmak mümkündür. 
 
Aşkın aslında gözlerden değil de yürekten olması gerektiğini oldukça edebi bir anlatımla dile getiren yazar, Adem´in aşkının kalbi olduğunu, ruhlar alemindeki buluşmadan yola çıkarak işlemektedir. Yasak meyvenin insan hayatında sorumluluk bilincini geliştirmek için Allah tarafından insana bir imtihan vesilesi olarak sunulması ise Adem ile Havva hikayesine yeni bir bakış açısı getirmektedir. Ailede mutluluğun gerçekleşmesi için sorumluluğun olmazsa olmazlardan olduğunu ve ilk insanların aşklarını sorumluluk temeline oturduklarını kitabın ilerleyen sayfalarında görmekteyiz. 
 
Kardeş ilişkilerinde kıskançlığın ne kadar önemli olduğunu ve iblisin nefesinin aile ve toplum yaşamında ne kadar etkili bir silaha dönüştüğünü göz yaşları içinde okuyacağınız modern bir aşk hikayesidir "İlk Aşk Adem ile Havva" kitabı. 
 
Yazar hem tarihe tanıklık ettirmekte hem bir ailede aşkın nasıl olması gerektiğini sorgulamakta hem de iblisin hangi tür yasak meyvelerle mutluluğu tahrip ettiğini gözler önüne sermektedir.
 
Kitaptan alıntılar...
"Özden öze yol belirdi, aşk Adem´in yüreğinde dirildi. "
 
"Bildi ki aşk yüksektense gözü kör edip ihaneti sonsuza dek mahkum ederdi."
 
"Ruhunun atışlarını hissediyordu. Aşk sevdiğini yüreğinde duyumsayabilmekti."
 
"Gökyüzünün rahmetini kaybedenin, huzur bulacak bir kapısı olmaz. "
 
"Yol göstereni iblis olanın huzura ermesi mümkün değildi."
 
"İblis, nefesini her çağın Kabillerine farklı farklı üfürüyordu. Yani iblis modayı takip ediyordu."
 
"Çünkü seven ve ilgilenen eş meraklanırdı."
 
"Beni ve tüm varlığı sadece ve sadece Sana kul olmak için yarattın. O halde secde yaratılış gayemin mihenk taşıdır."
 
"Ve iblisin müdahil olduğu bir davada, insanın iyilikten ziyade nefsinin hoşuna gidene yol arayacağını da öğrenmemişlerdi."
 
"Dua, sevgiliye sunulmuş en güzel hediyeydi."
 
"Allah´ın olmadığı kalbe, iblis taht kuruyordu. Tahta kurulan hükümranlığını ilân ediyor ve kalbin sahibini köle ediniyordu." 
 
"Tövbeye kapalı bir gönül, iblisin karargahıydı."
 
"Bütün acıların temelinde aklı ve vicdanı devre dışı bırakarak öfkeyle yapılan davranışlar vardı. Sağduyu kaybolunca düşünce infilak ediyordu."
 
"Dostun mu? Ben senin hiç dostun olmadım ki! Benim için önemli olan senin yaratılış amacından ve Allah´a bağlılıktan uzaklaşmandı."
 
"Mazlum olarak ölmek zalim olarak ölmekten daha iyidir Habil!"
 
"Adem eşinin ruh halini bildiğinden yüreğindeki sabır süngeriyle karşılıyordu sert sözleri. Ve tatlı bir dille karşılık veriyordu."
 
İNSANLIĞIN YAŞADIĞI İLK AŞKA YOLCULUKTA ÂDEM İLE HAVVA´YA EŞLİK ETMEYE NE DERSİNİZ?


Anahtar Kelimeler: Modern Hikayesi Adem Havva

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz