Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Milyonlarca Müslüman, Arafat vakfesi yapacak

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Hacı adaylarını vakfe heyecanı sardı. Hacı adayları arife günü öğle saatlerinde Arafat´ta olacak.

Milyonlarca Müslüman, Arafat vakfesi yapacak

Hacı adayları heyecanla vakfe gününü bekliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da Arafat´ta vakfe için hazır. Kutsal topraklarda bulunan 85 bin Türk hacı adayı Mekke-i Mükerreme´de Arafat´ın yaklaşmış olmasının heyecanını yaşıyor.

Yarın milyonlarca Müslüman, Arafat vakfesi yapacak. Hacı adayları, yarın ´´diriliş ve mahşeri´´ yaşayacak.

Hacı adayları arife günü öğle saatlerinde Arafat´ta olacak. Akşam saatlerinde ise Müzdelife´ye geçecek. Arafat ve Müzdelife vakfelerini yapan hacı adayları geceyi Müzdelife´de geçirecek.

Hacı adayları, arife günü öğle vaktinde, öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek (Cem-i Takdim) kılacak. Daha sonra Müzdelife´ye hareket edecek adaylar, burada akşamı yatsı namazıyla birleştirerek (Cem-i Tehir) kılacak. Adaylar, hac görevinin vaciplerinden Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra da Mina´ya hareket ederek şeytan taşlayacak.

Kurbanları kesilen hacı adayları hacı olacak.

Hazreti Muhammed´in Arafat vakfesini yaptığı Cebel-i Rahme (Rahmet Tepesi), Hazreti Adem ile Hazreti Havva´nın cennetten indikten sonra dünyada ilk defa buluştukları yer olarak biliniyor. Mekke´nin yaklaşık 25 kilometre güneydoğusunda bulunan Arafat´taki Cebel-i Rahme´de dikili beyaz bir sütun bulunuyor.

Kaynak: TRT Haber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER