Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MİLLİLERDEN ÖNEMLİ GALİBİYET

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu ikinci maçında Slovenya´yı deplasmanda 86-77 yendi.

MİLLİLERDEN ÖNEMLİ GALİBİYET

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu´ndaki ikinci maçında deplasmanda Slovenya´yı 86-77 yendi.

Wilbekin ve Mesicek´in 3 sayılık basketleriyle başlayan ilk periyodun ilk dakikaları karşılıklık sayılarla geçti. Türkiye, Wilbekin´in kaydettiği ikinci 3 sayılık basketle periyodun ilk 5 dakikasını 10-8 önde tamamladı. Ersan İlyasova´nın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skor Türkiye lehine 16-12´ye gelirken, Sloven oyuncu Cebasek´in 3 sayılık basketi farkın açılmasını engelledi. A Milli Basketbol Takımı, son dakikaya Wilbekin´in 3 sayılık basketiyle 22-18 önde girdi. İlk periyot 22-20 Türkiye´nin üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğe etkili başlayan ev sahibi takım, Cancar ve Vidmar´ın sayılarıyla 27-24 öne geçti. Melih Mahmutoğlu ve Cedi Osman´ın 3 sayılık basketleriyle yeniden öne geçen Türkiye, Ersan İlyasova´nın skora katkısı ile farkı 5 sayıya çıkardı: 27-32. Slovenya, Lapornik´in 3 sayısıyla farkın açılmasına izin vermedi ve ay-yıldızlı ekip soyunma odasına 41-38 önde gitti. 

Ev sahibi Slovenya üçüncü çeyreğin başında Randolph´un kaydettiği 3 sayılık basketle skoru 41-41 eşitledi. Çekişmeli başlayan üçüncü çeyrekte Furkan Korkmaz ve Mesicek´in karşılıklı sayıları ile skor 44-44´e geldi. Slovenya´ya iki atağında sayı şansı tanımayan A Milli Basketbol Takımı, Wilbekin ve Cedi Osman´ın sayılarıyla 49-44 öne geçti. Cedi Osman ve Furkan Korkmaz´ın 3 sayılık basketleriyle etkili oyununu sürdüren Türkiye, farkı 8´e (52-60) çıkardı. Furkan Korkmaz´ın skora 7 sayılık katkısıyla 67-59 öne geçen Türkiye, son çeyreğe de bu skorla üstün girdi.

A Milli Basketbol Takımı´nın ilk dakikasında sayı bulamadığı son çeyreğe iyi başlayan Slovenya, Randolph´un skora katkısıyla farkı 3´e indirdi. Türkiye, Ersan İlyasova ve Furkan Korkmaz´ın sayılarıyla skor üstünlüğünü elinde tuttu. Ay-yıldızlı ekip bitime 4 dakika kala Wilbekin´in 3 sayılık basketi ile rakibine 79-71´lik üstünlük sağladı. Maçın en etkili isimlerinden Wilbekin, bulduğu 3 sayılık basket ile farkı çift haneli sayılara (72-83) taşıdı. Son bölümde kontrolü elinde tutan A Milli Basketbol Takımı, maçı 86-77 kazandı.

Milliler, I Grubu´nda deplasmanda önemli bir galibiyete imza attı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER