Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Milli Görüşçüler ve Ekrem İmamoğlu

Sinan Eskicioğlu; Milli görüşçülerin kimler olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur ama gene de kısaca ifade edeyim: 1969 yılında Konya´da ?Bağımsızlar hareketi´ olarak Prof. Dr. Necmeddin Erbakan önderliğinde ortaya çıkan erdemli siyasetin temsilcileridir.

Milli Görüşçüler ve Ekrem İmamoğlu

Erdemli siyasetin ne demek olduğunu Erbakan´ın şahsında ve çalışmalarında bütün Türkiye yaşadı. Kibarlığı, nezaketi, ilim adamı yönü ve ülkenin kalkınması için harcadığı çaba, bize erdemli insan ve erdemli siyaset konusunda yaşanmış örnekler sundu.

Neden bu açıklamayı yaptım?

Çünkü günümüzde bu erdemli insan olma ve erdemli yapma düsturu ortadan kalkmış ve ?ben yaptım oldu´ gibi racon kesme davranışı toplumun her alanına yayılmış durumda. İktidarda olan Ak Partililer ve onlara ?ölümüne´ gönül verip, destek olanlar da, acıdır ki, aynı davranış tarzına bürünmüş durumdalar.

Bu yazımı bu tarzda davranan kişiler için de kaleme almak istedim. Yakın-uzak dostlar, akrabalar, tanıdıklar? İçinde yaşadığınız fanusun tıpasını zorlayıp çıkartın ve o fanustan dışarı çıkın. Sürekli birbirinizle otura kalka, birbirinizle konuşa konuşa bazı şeyleri unuttunuz. Ve hatta birçok şey size normal gelmeye başladı ama bunların hiçbirisi normal değil.

Erbakan´ın Milli Görüş hareketi içinden çıkan Ak parti yeniliğin, farklı düşüncenin, özgür davranışın, değişen hayata uymanın ve dünyaya açılmanın temsilcisi idi. Artık bu özellikler yok oldu. O zaman Erbakan için söylenen bütün sözler, bugün Ak Parti için geçerli.

Yalnız arada bir farkla.

O zaman Milli görüşçüler inandıklarını ifade ederler ama kimseyi ?hainlik´le, düşmanlıkla damgalamazlar ve toplum dışına atmaya çalışmazlardı.

Milli görüş çizgisinde yenilik gerekiyordu ve yapıldı. Bu yenilik gömlek değiştirdi ve milli görüşü unuttu. Unuttuğu sadece milli görüş olmadı aynı zamanda milli görüş çizgisinin bütün erdemli davranışlarını da unuttu. Ve bugün MHP ile birlikte hareket ederek MHPlileşen bir çizgiye girdi.

Milli görüş çizgisinde yoluna devam edenler bütün bu davranışlarınızdan çok rahatsızlar. Bu yüzden de size bu yanlışlıkları anlatmaya çalışıyorlar. Ama sizler hep kendiniz gibi düşünenlerin içinde kala kala, bu yanlışlıkları kendinize ?doğru´ gibi inandırdınız.

Tıpkı Erbakan hayatta iken milli görüş çizgisine yanlışlıklar yapmış olan ve halen daha yapmaya da devam eden Avrupa milli görüşçüler gibi.

Erbakan´ın ve milli görüşün adını sonuna kadar kullanıp, Erbakan ve milli görüşle tam zıt davranışlarla hem kendilerini ve hem de milli görüşe inanan masum halkı kandırdıkları gibi.

Sürekli kendi içlerinde oldukları için de bu yanlışlıkların hepsini kendilerine doğru gibi inandırdılar.

Bugün milli görüşçüler neden Ekrem İmamoğlu´na sempati ile bakıyorlar?

Şöyle açıklayayım.

Ak parti uzun süreden beri Mhp ile birlikte hareket ediyor.

Bu ne demek?

Devlette uzun yıllardır yönetim tecrübesi olan Mhp ve Mhp kadroları Ak partiye ve Ak partililere devletleşmeyi yaşatarak öğrettiler. Ak parti de artık devletçi bir partiye dönüştü ve onu da sonuna kadar kullanmak istiyor. Sonuna kadar kullanmak isterken de, devletin elindeki imkanları nasıl kullanacağını Mhp´den öğrendi ve uyguluyor.

Ekrem İmamoğlu seçimde başarılı oldu ve belediye başkanlığını kazandı. Ama sonrasında devletin kadroları bu kararı değiştirmek için kullanıldı.

Fehmi Koru 26 mayıs tarihli yazısında çok önemli bir soru yöneltmişti: ?Madem oylar çalındı ve bu bir suç, hem de çok önemli bir suç. Peki suçlu nerede?´

Evet, suçlu ya da suçlular nerede? Neden suçluların üzerine gidilmiyor?

Neden gidilmiyor söyleyeyim.

Çünkü bu konu bütün yönleriyle masaya yatırılacak, araştırmalar yapılacak ve sonrasında devletin organlarının bu iş için kullanıldığı ortaya çıkacak.

Peki bir soru daha: Bu konunun üzerine gidilecek mi?

Bana sorarsanız bunu seçimin sonucu belirleyecek. O zamanki konjönktür mümkün olursa suçluların üzerine gidilir. Ki eğer varsa? Yoksa da birileri suçlu olarak yaftalanır.

Bütün bunlar yüzünden milli görüşçüler Ekrem İmamoğlu´na sıcak bakıyorlar. Yapılan bir hukuk ihlali var, Ekrem İmamoğlu´nun hakkı olan belediye başkanlığı devletleşen bir düşünce yüzünden elinden alındı. Milli görüşçüler de hak ve hukuka önem veren insanlar.

Temel düşünce neydi?

?Güçlünün değil, haklının yanında ol´.

Her cuma duyduğumuz şu ayeti tekrar hatırlatayım istedim:

?Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor´ (Nahl, 90)

 Sevgi ve Bilgiyle kalın



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


mehmet açıkgöz
29.05.2019 09:42:01
bazı tesbitlerinizin doğruluğuna katılıyorum.ancak chp zihniyetini imamoğlu şahsında temize çıkarmanızı anlayamıyorum.birde seçimde hile yapılmamışsa lütfen çok azı sayılan oyların 29000 binden 13000 düşüşünü nasıl izah edersiniz.bizler artık tecavüzcümüze aşık hale gelmeye başladık.yazı çok yazık

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz