Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Milli Eğitim - kitap ve CHP zihniyeti

Ali Erkan KAVAKLI

Milli Eğitim - kitap ve CHP zihniyeti

Çanakkale´de haziran ayında öğretmenlerden oluşan bir komisyon okullarda okutulmak üzere kitap belirledi. Belirlenen kitapların arasında Şair Cahit Zarifoğlu´nun Bir Değirmendir Bu Dünya kitabı da var. Komisyonun Eğitim İş´li üyeleri kitaba itiraz etti. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve bir grup CHP milletvekili işi Milli Eğitim Bakanına soru önergesi vermeye kadar götürdü.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü, Eğitim İşlilerin tepkisini azaltmak için Cahit Zarifoğlu´nun kitabını çıkarıp Kemal Tahir´inEsir Şehrin İnsanları kitabını tavsiye etme kararı aldı.  

Milli Eğitim Bakanı ZiyaSelçuk komisyon kararının arkasında durmayan milli eğitim müdürünü görevden aldı.

CHP zihniyeti bu milletin maneviyatına tahammül edemez. 

Çanakkale Zaferini kazanan cihat ruhuna düşmandır.

Çanakkale Zaferi?ni en iyi anlatan şair Mehmet Akif Ersoy´un ?ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE? şiiridir.  CHP iktidarda olduğu yıllarda Akif´in SAFAHAT´ını toplatıp imha ettirmiştir. 

İstiklal Savaşı yıllarında Burdur milletvekili olarak Meclis´te görev yapan MEHMET AKİF ERSOY´un peşine polis takıp bir caniyi takip ettirir gibi izletmiştir.

1936 yılında Akif, hastalanıp tedavi için Türkiye´ye geldiğinde de peşine polis takıp, ?milli şairi? takip etmiş; zamanın İstanbul Valisi H.N. Karataban, zamanın İçişleri Bakanı Şükrü Kaya´ya Akif´in takip edildiği ile ilgili rapor yazmıştır. 26 Haziran 1936 tarihli rapor CHP´nin milli şaire, milli değerlere ve bu değerleri yüksek sesle dile getiren Akif´e düşmanlığının vesikasıdır. 

Valilik raporunda, Akif´in hasta olduğu, tedavi gördüğü ifade edildikten sonra şöyle denmektedir:

?Mısır´a dönmeyeceğini ve bundan böyle memlekette kalacağını ziyaretçilere söyleyen bu şahsın durumu tarassut altına aldırılmıştır. İstanbul´a gelişinde başka bir maksat olup olmadığı da tahkik edilmektedir. Sonu arz edilecektir.Vali N.H. Karataban?

İfadelere bakar mısınız? Sanki Mehmet Akif bu vatanın evladı değil, sanki İstiklal Savaşı´na katılmamış, milletvekilliği yapmamış, sanki 724 şairin katıldığı İstiklal Marşı yazma yarışması olmamış, Akif, bu milletin değerlerini dile getiren omuhteşem İstiklal Marşı´nı yazmamış. Marşı yazana verilecek 500 liralık ödülü almayarak bir hayır kurumuna verdirtmemiş.

Mehmet Akif´in İstiklal Marşı, İstiklal Savaşı´nı kazanan asil milletimizin inanç belgesidir;  milletimizin değerler sistemini dile getirir. Din, vatan, ezan, namusuğruna bu millet canını feda etmiş; bu uğurda savaşmış ve düşmanları yurdumuzdan kovmuştur.

İstiklal Marşı, milletimizin uğruna canını verdiği değerleri gür bir sesle haykırmıştır:

?Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda!

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda;

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda!..

Ruhumun senden İlahi, şudur ancak emeli:

Değmesin mabedimin göğsünü namahrem eli!

Şu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli;

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli!?

Çanakkale Şehitleri şiirinde Akif, yurdumuza saldıran, topraklarımızı işgal etmek için Çanakkale Boğazı´na gelip dayanan emperyalist, sömürgeci, insanlık düşmanı Batılıların maskelerini indirir ve şöyle der:

?Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela!

Hani, tauna da züldür bu rezil istila...

Ah! O yirminci asır yok mu, o mahlûk-u asil;

Ne kadar gözdesi mevcut ise hakkıyla sefil!

Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına; 

Döktü içindeki esrarı hayasızcasına. 

Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyet denilen kahpe, hakikat yüzsüz!..?

Dün Mehmet Akif Ersoy´a ?gerici, yobaz? yaftaları ile saldıranlar; bugün SAFAHAT´ı okuyup ?ASIM´IN NESLİ? olmak için gayret gösteren ve Çanakkale ruhuyla kitaplar yazan Cahit ZARİFOĞLU´nun kitabını hedef almaktadırlar. 

Sultan Abdülhamit Han´ın 33 sene idare ettiği Osmanlı İmparatorluğu´nu, 9 yılda parçalatıp tarih sahnesinden silinmesine yol açan İttihat ve Terakki zihniyetine sahip CHP. Bu yüzdendir de her seçimde milletten hak ettiği tokadı yer. 

SAFAHAT okuyucuları CHP´nin gürültüsüne pabuç bırakmayacak, bu milletibüyük millet yapan dinî, millî, ahlakî, ilmî değerlere sahip çıkacaktır. Bu millet İslamiyet ile şereflendikten sonra dünya çapında devletler ve medeniyetler kurmuştur. İslamî değerleri terk ettiği zaman dünya sahnesinden silinmiştir.

?Sahipsiz olan bir memleketin batması haktır;

Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır!? diyerek Akif´e ve mirasına sahip çıkacağız. Asım´ın Nesli, Cahit Zarifoğlu´nun kitaplarını okuyacağız ve okutacağız.



Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim kitap zihniyeti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER