Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MİLLET VEKİLİ HASAN YUSUF´UN BUGÜN SERBEST BIRAKILACAĞI AÇIKLANDI

El-Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Merkezi tarafından bugün (25 Haziran Perşembe) yapılan açıklamada Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)´ın ileri gelenlerinden ve Hamas mensubu milletvekillerinden olan Hasan Yusuf´un bugün serbest bırakılmasının bekle

MİLLET VEKİLİ HASAN YUSUF´UN BUGÜN SERBEST BIRAKILACAĞI AÇIKLANDI

MİLLET VEKİLİ HASAN YUSUF´UN BUGÜN SERBEST BIRAKILACAĞI AÇIKLANDI

 

El-Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Merkezi tarafından bugün (25 Haziran Perşembe) yapılan açıklamada Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)´ın ileri gelenlerinden ve Hamas mensubu milletvekillerinden olan Hasan Yusuf´un bugün serbest bırakılmasının beklendiği duyuruldu. Batı Yaka´nın Ramallah şehrinden olan 60 yaşındaki Hasan Yusuf 2014 yılının Haziran ayının ortalarından bu yana yani bir yıldan fazla süredir idarî hapis uygulamasıyla işgal rejiminin zindanlarında tutuluyor.

Hasan Yusuf, işgal güçlerinin geçtiğimiz yılın Haziran ayının ortalarında Batı Yaka´nın değişik bölgelerine yaptığı baskınlarda gözaltına alınmış sonra da idarî hapis uygulaması kararıyla zindanda tutulmasına hükmedilmişti. Bugün serbest bırakılması beklenen ve ailesinin de kendisine kavuşma ümitleri içinde olduğu Hasan Yusuf´un hâlen Ramallah yakınındaki Ofer cezaevinde tutulduğu belirtiliyor.

İşgal rejimi 2005 seçimlerinden sonra çoğunluğu Hamas mensuplarından olan birçok milletvekilini hapse atmıştı. Sonraki dönemlerde değişik baskınlarda milletvekillerini hedef alan tutuklamalar gerçekleştirdi. Son olarak meclis başkanı Dr. Aziz Ed-Duveyk´in ve milletvekili Husni El-Burini´nin serbest bırakılmasından sonra işgal zindanlarında tutulan milletvekili sayısının 10 olduğu ifade edildi. Tutuklu bulundurulan milletvekilleri arasında son dönemde yine idarî tutukluluk uygulamasıyla hapse atılan Halide Cerrar da bulunuyor.

Siyonist işgal rejimi Filistinlilere özel idari hapis uygulamasına dayanarak haklarında herhangi bir suçlamada bulunmaksızın ve dava dosyası açmaksızın sadece savcı kararıyla bir kişiyi altı ay hapse atabiliyor ve bu cezayı yine altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER